Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vinder opp mot orkan styrke i Midt-Norge

Trøndelag hardt rammet av «Ivar».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologisk institutts værvarsling på Vestlandet melder at uværet «Ivar» hadde maksimal styrke rundt 19.00

Orkan ved kysten - Det er vest- og nordvestlig kraftig vind. Det er sterk storm på kysten av Møre og Romsdal og i hvert fall i Trøndelag. Uværet er i ferd med å bevege seg nordover nå, sier vakthavende meteorolog Martin Granerud. 

Det har vært observert sør-sørvestlige vinder med orkan styre på ved Møre og Romsdal-kysten i løpet av ettermiddagen. 

- Vindstyrkene på land har vært på 40 til 45 meter per sekund på det sterkeste. Det er den vinden som drar med seg trær og tak, sier han.

Den neste timen vil det roe seg, ifølge Granerud.

- Det er ventet at stormen vil roe seg utover kvelden, og ved midnatt vil det være over i store deler av Norge, men det kan hende den beveger seg litt videre nordover. Uværet beveger seg innover mot Sverige i kveld, sier han.

- Hold deg inne! Operasjonssentralen i Sør-Trøndelag melder om et titalls trefall som sperrer flere forskjellige veier i Sør-Trøndelag.

 -Det er litt kaos på grunn av sterk vind. Det er stort sett trefall det går mest på. Trær og lyktestolper velter og biler har velta. Det er voldsomt med meldinger, så vi loggfører og varsler de rette instansene kontinuerlig, sier operasjonssleder Bjørn Handegard til Dagbladet.  

En båt blåste også på sjøen fra kaia i Hamarvika. Det er ikke meldt om at det var personer i båten, ifølge politiet.

Handegard har én oppfordring nå som «Ivar» herjer som verst.

DRAMATISK: Da denne lastbilen skulle over Rundebrua i Herøy kommune på Sunnmøre i ettermiddag, veltet den to ganger. Foto: Odd Magne Kvalsund
DRAMATISK: Da denne lastbilen skulle over Rundebrua i Herøy kommune på Sunnmøre i ettermiddag, veltet den to ganger. Foto: Odd Magne Kvalsund Vis mer

- Vi ber folk innstendig om å holde seg inne. Selv om de ser noen av deres eiendeler må de for all del holde seg inne, sier han.

Trailer velter I Trondheim går politiet rundt med roperter og ber folk trekke inn. All busstrafikk i Trondheim stanset i ettermidag på grunn av vinden.

Et vogntog ble blåst overende av ekstremværet på E6 rett nord for Stjørdal.

Adressa.no melder at flere personer i sentrum ble truffet av et tak som løsnet fra et busskur i Munkegata. Ingen skal være alvorlig skadd.

På Dolmøya på Hitra har taket blåst av en Joker-butikk, melder NRK Dagsnytt.

LASTEBILVELT: Trøndelag ble hardt truffet av «Ivar». Her fra E6 nord for Stjørdal. Foto: Tor Aage Hansen
LASTEBILVELT: Trøndelag ble hardt truffet av «Ivar». Her fra E6 nord for Stjørdal. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer

Og i Stjørdal sentrum har politiet og redningsetaten sperret av veien til havna i påvente av at ekstremværet Ivar skal slå til med full styrke nå ved 18-tiden.

STJØRDAL: Slik gikk det med en bil i Stjørdal sentrum i kveld. Foto: Tor Aage Hansen
STJØRDAL: Slik gikk det med en bil i Stjørdal sentrum i kveld. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer