Meteorologene advarer:

- Vindkast på over 30 sekundmeter

Meteorologisk institutt har sendt ut en rekke farevarsler for de kommende dagene.

FAREVARSLER: Meteorologisk institutt har sendt ut en rekke farevarsler for kraftig vind de neste dagene. Det er også ventet høye bølger. Foto: Torstein Rasmussen / NTB
FAREVARSLER: Meteorologisk institutt har sendt ut en rekke farevarsler for kraftig vind de neste dagene. Det er også ventet høye bølger. Foto: Torstein Rasmussen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nå har vi sendt ut så mange farevarsler at vi selv nesten går i surr, skriver meteorologisk institutt på Twitter tirsdag ettermiddag.

De kommende dagene er det nemlig ventet kraftig vind og storm flere steder i Norge, og de gule farevarslene strekker seg fra nord til sør.

- Alle vil oppleve mye vind, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Hanne Beate Skattør, til Dagbladet.

Vindkast på 30 sekundmeter

Årsaken til den sterke vinden er at Norge rammes av et lavtrykk.

- De første farevarslene omfatter Salten, Ofoten og Lofoten og gjelder allerede fra i natt. Vinden vil deretter trekke nordover, og treffe Troms i morgentimene og Finnmark på formiddagen, sier Skattør.

Den kraftigste vinden er ventet i kyststrøkene og utsatte områder i Nord-Troms og Vest-Finnmark.

- I disse områdene vil det være perioder med liten storm og vindkast på over 30 meter per sekund. Men også i de nordlige delene av Nordland og i Sør-Troms vil vindkastene nærme seg 30-tallet, sier meteorologen og fortsetter:

- Vinden vil også forårsake høye bølger. Nord for Møre og Romsdal er det ventet en bølgehøyde på fem meter. Det kan derfor være lurt å holde seg unna småbåter og forberede seg på at ferjer kan bli innstilt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer