Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vindkast tok 14-åringer

Kanoene kantret i Rødnessjøen i Ørje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det skal ha vært et kraftig vindkast som førte til at en flere kanoer kantret i Rødnessjøen i Ørje i ettermiddag.

Båtene var fulle av konfirmanter fra Fredrikstad som er på leirskole på Normisjons leir Sjøglimt i helga. De er rundt 14 år.

- Nå har alle 18 kommet seg på land. De kom seg på land på egen hånd. Det dreier seg om 18 mennesker, de er i 14-årsalderen, sier redningsleder Ola Våge ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.no. - Det ble sendt Sea King-helikopter, politihelikopter og ambulansehelikopter, opplyser operasjonsleder Kai Wammer til Dagbladet.no.

I Sea King-helikopteret som landet 13.00 var fem dykkere med. Disse ble det ikke bruk for.

Lege og ambulanse har i ettermiddag vært på stedet og gitt ungdommene behandling. Ingen av dem trenger å sendes til sykehus, og leirskoleoppholdet fortsetter som planlagt.

De reddede er forfrosne, men tilstanden skal ellers være bra for ungdommene. Og på Sjøglimt leirskole får vi opplyst at alt går bra:

- Alle ungdommene er i god behold, sier vaktmester Runar Kasbo ved Sjøglimt leirskole.

SJØGLIMT LEIRSKOLE:</B> Ungdommene er her på konfirmantleir i helga. Og nå er alle på plass innendørs igjen etter den skremmende opplevelsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media