- Vinduene eksploderte mens vi snakket

Få minutter etter at moren (36) hadde reddet de fire barna sine ut av huset, eksploderte vinduene og huset var overtent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||STAVANGER (Dagbladet): Firebarnsmoren ringte eieren av huset rundt klokka halv sju i morges, få minutter etter at hun hadde reddet seg selv og barna ut av trehuset nord på Karmøy.

- Hun gråt og sa at hele inngangsdøra sto i fyr og flammer. Mens vi snakket på telefon hørte jeg en eksplosjon. «Der føyk vindusrutene», sa hun, forteller utleier Elisabeth Hagenberg Pedersen til Dagbladet.

- Det elektriske sjekketHun kjenner ikke til hva brannårsaken kan være, utover at brannen skal ha startet ved husets inngangsparti. Det elektriske anlegget er ifølge utleier sjekket av fagfolk nylig.

Brannalarmen vekket 36-åringen, som umiddelbart vekket barna på 1, 6, 12 og 16 år - og fik alle ut av huset. Ute på gata, med trehuset i full fyr, ble kvinnen og barna tatt hånd om av naboer.

Innlagt på sykehusIngen i familien skal være brannskadet, men enkelte skal ha pustet inn røyk, og er innlagt på sykehus.

Utleier sier familiemoren har gitt beskjed om at hun ikke ønsker å uttale seg til media.

- At huset brant ned er tragisk, men det viktigste er at det gikk godt med henne og ungene. Det er jeg utrolig glad for, sier utleier Hagenberg Pedersen.

Brannen ble meldt slukket klokken 08.50 i dag. Politi og brannvesenet vil nå forsøke å komme til bunns i årsaken til brannen.