Vin

Vinflaska eksploderte: - Helt sykt

Vertinnegaven fra vinkjenneren eksploderte på kjøkkenbenken.

IKKE SOM FORVENTET: Vinkjenneren Trude Ødegården skulle bare gi en musserende vin i gave til vennene sine. Det gikk imidlertid ikke helt som forventet. Foto: Privat.
IKKE SOM FORVENTET: Vinkjenneren Trude Ødegården skulle bare gi en musserende vin i gave til vennene sine. Det gikk imidlertid ikke helt som forventet. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er vinkjenner og har kjøpt vin, champagne og sprudlende viner i årevis, og har aldri opplevd noe som dette. Det var rett og slett helt sykt, sier Trude Ødegården til Dagbladet.

Lørdag kjøpte Ødegården ei flaske Crémant de Bordeaux fra Vinmonopolet. Hun hadde blitt invitert på hytta til et vennepar, og ville ta med en vertinnegave. Vinen hadde hun blitt anbefalt på Vinmonopolet.

Kort tid etter satte hun seg i bilen, med den musserende vinen ved sin side, som få timer seinere skulle vise seg å være av det «eksplosive» slaget.

- Fløy i alle retninger

- Veien var ikke humpete, og jeg kjørte veldig pent på vei opp til hytta, sammen med flaska som sto i bagen min. Flaska var ikke borti noe som kunne skade den, sier Ødegården.

Ødegården forteller at hun var ute og hygget seg med vennene sine, før hun og venninna gikk inn for å lage middag.

Og så smalt det.

- Da kom mannen til venninna mi løpende inn, fordi det smalt så inni granskauen høyt, sier hun, og fortsetter:

EKSPLODERTE: Slik så det ut etter at flaska hadde eksplodert utover kjøkkenbenken, og ned på gulvet. Foto: Privat
EKSPLODERTE: Slik så det ut etter at flaska hadde eksplodert utover kjøkkenbenken, og ned på gulvet. Foto: Privat Vis mer

- Brødfjøla som sto på kjøkkenbenken ble blåst av gårde langt ut på gulvet, og det var glassbiter som fløy i alle retninger. Jeg satt ca. to meter unna og fikk champagne rett i brilleglassene mine, og utover hele bordet.

Flaska med Crémant, hadde rett og slett eksplodert på kjøkkenbenken, angivelig helt ut av det blå.

Venninna til Ødegården, som sto ved komfyren og lagde mat, var også et par meter unna flaska.

- Hun sto heldigvis også et par meter unna, men jeg måtte fiske ut glassbiter fra hånda hennes den kvelden, påpeker Ødegården.

KNUST: Flaska ble knust, og glassbitene strødd utover. Foto: Privat
KNUST: Flaska ble knust, og glassbitene strødd utover. Foto: Privat Vis mer

Voldsom eksplosjon

Ødegården understreker at det ikke skjedde noe mer alvorlig, men at det var en voldsom eksplosjon.

- Det som skulle være en hyggelig vennekveld og en vertinnegave fra meg, endte opp med at vi måtte vaske hele kjøkkenet og plukke opp glassbiter. Jeg har aldri opplevd noe sånt før, sier Ødegården, som advarte om hendelsen i et Facebook-innlegg.

Hun forteller til Dagbladet at grunnen til at hun valgte å advare om hendelsen, er fordi hun ikke vil at det skal skje med noen andre. Hun legger til at hun har sendt en mail til Vinmonopolet i kjølvannet av hendelsen.

KØER: Allerede før åpningstid hadde det samlet seg lange køer utenfor diverse vinmonopol i landet. Vis mer

- Jeg vil ikke vil at noen andre skal bli skada av samme parti. Jeg vet ikke om det er noe galt med flaskene, eller innholdet, sier Ødegården, og legger til:

- Noe så eksplosivt som var i den flaska med bobler, herregud, jeg har aldri opplevd noe sånt. Det var et trykk som blåste oss helt ut.

- Gode rutiner

Dagbladet har vært i kontakt med pressevakta for Vinmonopolet, og fortalt om hendelsen.

- Vi er klar over hendelsen som det er meldt om. Vi har gode rutiner i slike tilfeller, og vi følger opp produktet i samråd med importøren. Importøren er også kjent med hendelsen, sier pressevakt for Vinmonopolet, Hege-Lill Hagen, og legger til:

- Vi er glade for at ingen ble skadet. Det er et mål for oss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer