Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ving-kunder bekymret

- Vi lurer jo på hva som skjer, sier Reidar Henning Bøhmer.

BEKYMRET: Reidar Henning Bøhmer og kona Tone, her på ferie ved en tidligere anledning. Foto: Privat
BEKYMRET: Reidar Henning Bøhmer og kona Tone, her på ferie ved en tidligere anledning. Foto: Privat Vis mer

Situasjonen er usikker for Vings 9000 norske kunder som for tida er på reise. Selskapets eier, britiske Thomas Cook, er i intense møter søndag for å prøve å berge firmaet fra konkurs.

Ifølge flere britiske medier er det imidlertid slik det kan gå for selskapet, som trenger 200 millioner pund, nærmere 2,4 milliarder kroner, i tillegg til en avtale om ny kapital til en verdi av over 10 milliarder kroner fra forrige måned om de skal unngå å bli satt under administrasjon.

Ving har vært relativt ordknappe om situasjonen, men prøver å berolige sine kunder, og opplyser at deres intensjon er at alt skal gå som normalt.

- I utgangspunktet rammer ikke dette våre gjester. Reisende skal være trygge hos Ving og gjennom Reisegarantifondet, sa presseansvarlig Marie-Anne Zacharisson til Dagbladet lørdag.

NÆR KONKURS: Thomas Cook. Foto: Tolga Akmen/AFP
NÆR KONKURS: Thomas Cook. Foto: Tolga Akmen/AFP Vis mer

Bekymret

Nina Mangerud er for tida på ferie på Mallorca sammen med samboeren og deres tre år gamle datter. De skal hjem tirsdag.

- Akkurat nå er det litt spennende, for jeg vet ikke hvordan vi kommer oss hjem. Jeg føler jeg ikke får mye informasjon, de holder seg til det som virker som «standardsvar», sier Mangerud til Dagbladet.

Hun sier at hun følger situasjonen nøye gjennom nettaviser og Vings nettsider, og at hun har vært i kontakt med reiseselskapet.

- De kan ikke gi noen annen informasjon enn det vi allerede leser i media, at de er i sluttfasen av kapitaliseringen. Vi fikk også en link til Ving, der de ramser opp spørsmål som har kommet inn. Det er ikke noen annen informasjon å få.

Hun fortsetter:

BEKYMRET: Nina Mangerud på Mallorca. Foto: Privat
BEKYMRET: Nina Mangerud på Mallorca. Foto: Privat Vis mer

- Jeg fikk melding i dag om at bussen henter oss klokka 09.15 tirsdag. Om jeg så må booke et fly for at vi skal komme oss hjem, vet jeg ikke. Det som bekymrer meg mest, er at ikke alle skal få plass på samme fly. Jeg er også bekymret for om vi får tilstrekkelig med informasjon, sier hun

Savner mer informasjon

Reidar Henning Bøhmer og kona Tone skal til Gran Canaria. Det er en tradisjon de nå har hatt i flere år. Han omtaler situasjonen som trasig.

- Vi er fornøyde med Thomas Cook og Ving, vi synes alt har vært veldig bra. Men så skjer dette, og vi lurer jo på hva som skjer, sier Bøhmer til Dagbladet.

Han sier at de har betalt et depositum på reisen, men er skeptisk til å betale resten når situasjonen nå er som den er.

- Vi har ikke snakket med Ving, vi har bare lest på internett. Vi vet ikke om det er noen vits å betale hele reisen. Vi savner at de hadde gitt mer informasjon om hva som foregår, sier Bøhmer.

Geir Kristiansen skal til Gran Canaria om fire dager. Han sier at han og familien tar situasjonen med knusende ro.

- Det ordner seg nok i løpet av noen få dager. Ving sier at om noe skjer, så tar de kontakt. Dette er ikke noe stress, flyselskaper streiker hele tiden. Jeg tviler sterkt på at dette blir noe problem, sier han til Dagbladet.

- Ikke rart de er engstelige

Selv om Thomas Cook har 100 prosent eierskap i Ving, er det ingen automatikk i at sistnevnte rammes. Det er derimot ikke utelukket at det skjer.

Informasjonssjef Siri Røhr-Staff sier til Dagbladet at de har lagt ut informasjon om saken de steder de kan, blant annet på internett og via Ving-appen. I tillegg svarer de på alle henvendelser de får.

- Vi kan ikke gi svar på noe vi ikke vet svaret på. Vi forstår kjempegodt at folk er engstelige, det er ikke rart de er det. Men forhandlingene pågår ennå, og så lenge de pågår, vet vi ikke noe mer, sier Røhr-Staff til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling