Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ving leier inn verdens største passasjerfly etter flytrøbbel

Charterselskapet Ving sliter etter flytrøbbelet på Rhodos og leier inn verdens største passasjerfly, Airbus A380, for å frakte nordmenn til og fra Mallorca.

VERDENS STØRSTE: Interiør fra et Airbus A380-fly, som Lufthansa viste fram på Gardermoen i 2010. Foto: Ole Berg Rusten / NTB scanpix.
VERDENS STØRSTE: Interiør fra et Airbus A380-fly, som Lufthansa viste fram på Gardermoen i 2010. Foto: Ole Berg Rusten / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet er leid inn fra det portugisiske charterselskapet HiFly, skriver flysmart24.no.

AIRBUS A380: En Airbus A380, verdens største passasjerfly, fra Lufthansa. Foto: Ole Berg Rusten / Scanpix
AIRBUS A380: En Airbus A380, verdens største passasjerfly, fra Lufthansa. Foto: Ole Berg Rusten / Scanpix Vis mer

- Det er snakk om en tur fra Oslo til Palma på Mallorca og retur. Nedover skal vi ha med oss 238 passasjerer, mens flyet hjem skal ha med seg 403 reisende, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving.

Flybyttet kan ende i en positiv overraskelse for noen av passasjerene. Det er nemlig «kun» plass til 399 gjester i økonomiseksjonen, og selskapet kan derfor bli nødt til å flytte noen av gjestene opp på business eller første klasse for å få med seg alle. Totalt er det plass til 471 passasjerer.

VENTER: Norske flypassasjerer måtte vente på Rhodos. Her venter Marian Østby med sønnen Matheo (4) på fanget. Foto/video: Marian Østby. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Problemet for Ving er ikke mangel på fly, men at trafikken til Rhodos ble kraftig forstyrret i helgen.

- Det har skapt følgeforsinkelser som har gjort at vi ikke har fått gjestene våre dit de skulle på tid, eller hjem igjen. Nå håper vi situasjonen løser seg, sier Røhr-Staff.

Ifølge flysmart24 har A380 besøkt Gardermoen noen få ganger tidligere, blant annet da flytypen ble testet for ekstrem vinterkulde og da Lufthansa kom nordover for å vise fram det da nye flyet i 2010.