Vinmonopol nekter betaling i kontanter

Snart følger butikkene etter.

PLASTIKK:  Kontantnekten er ikke noe problem for Marius Egeland (22), Aleksander Skjold (21) og Fredrik Moe Mikkelsen (22). For selv om Aleksander bare har kontanter på seg, har alltid Marius med seg begge deler. — Vi må alltid ha med oss ham, sier Aleksander spøkefullt. 
Foto: Tor Erik H. Mathiesen
PLASTIKK: Kontantnekten er ikke noe problem for Marius Egeland (22), Aleksander Skjold (21) og Fredrik Moe Mikkelsen (22). For selv om Aleksander bare har kontanter på seg, har alltid Marius med seg begge deler. — Vi må alltid ha med oss ham, sier Aleksander spøkefullt. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| OSLO/BERGEN (Dagbladet): Vinmonopolet på Bergen Storsenter er bare ett av polene der du nå må sørge for å ha med deg plastkort om du vil handle inn ei flaske eller to.

—Vi begynte med å si at vi helst ikke ville ha kontanter. Nå har vi kommet til et punkt der vi sier nei til alle som ikke kan betale med kort, sier butikksjef John Eirik Tetlie til Dagbladet.

Sure kunder Butikksjefen har fått to problemer etter at pengetransportene sluttet å gå i helga. Han har ikke mynter og småsedler til vekslepenger, og han ønsker heller ikke å bli sittende med store kontantbeløp når penger ikke lenger blir hentet.

—Begge disse tingene gjør at vi nå ber kundene betale med kort, sier han.

I kassa står Aleksander Skjold med sedler i lommene, klar til å handle inn til en avslutningsfest etter eksamen. Heldigvis kommer kamerat Marius Egeland ham til unnsetning og legger ut for polvarene.

—Vi har fått negative reaksjoner, men når vi forklarer årsaken, forstår kundene det, sier Ramona Tvedt i kassa.Polkunder over hele landet begynner nå å merke følgene av vekterstreiken. Heller ikke på Oslo City var det i går mulig å betale med kontanter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer