- Vinner Brann serien igjen, sniker jeg med drakta på regjeringskonferanse

Nybakt utviklingsminister Heikki Holmås sier han møter i regjeringen med Brann-drakt dersom laget vinner seriegull igjen.

STILLER I FOTBALLDRAKT: Daværende stortingsrepresentant, Heikki Holmås (SV), sto på talerstolen på Stortinget i Brann-drakt da bergensklubben i 2007 vant seriegullet for første gang på 44 år. Vinner de på nytt, finner Holmås fram drakta igjen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
STILLER I FOTBALLDRAKT: Daværende stortingsrepresentant, Heikki Holmås (SV), sto på talerstolen på Stortinget i Brann-drakt da bergensklubben i 2007 vant seriegullet for første gang på 44 år. Vinner de på nytt, finner Holmås fram drakta igjen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag gikk Heikki Holmås inn på slottet som stortingsrepresentant for SV, og ut som statsråd. Han blir utviklingsminister etter Erik Solheim, som tidligere denne uka ble kastet ut av regjeringen av nybakt SV-leder Audun Lysbakken.

- Det er en ære å få ta over etter Erik Solheim, og jeg kommer til å sørge for å sette verden først, og jeg vil ta verdenspolitikken hjem, sier Heikki Holmås.

- Ikke et takk for sist Til Dagbladet sier Holmås at han ikke oppfatter at statsråds-posten er et takk-for-sist fra den nybakte SV-lederen Audun Lysbakken.

Etter at Lysbakken måtte trekke seg som statsråd, ble det jobbet hardt på grasrota i SV den siste uka før landsmøtet for å få stablet en motkandidat på beina. Flere mente at Holmås, som tidligere hadde trukket seg fra lederkampen, burde stille på nytt.

Men i sin tale til landsmøtet, omfavnet Holmås Lysbakken, og oppfordret sine støttespillere til å gi sin stemme til Lysbakken.

- Nei, dette var ikke noe takk for sist. Audun Lysbakken hadde flertallet bak seg som ny SV-leder, og jeg ville gi ham et så godt mandat som mulig som ny leder, sier Holmås til Dagbladet.

Brann i regjering Da Stoltenberg presenterte sine tre nye statsrådskolleger, omtalte han Heikki Holmås som energisk.

- Han er den politikeren jeg kjenner som er mest opptatt av å få til konkrete resultater i politikken, sa Stoltenberg.

Og Holmås kommer til å fortsette på høygir, også som statsråd.

NYE VED KONGENS BORD: Bård Vegard Solhjell, Heiki Holmås og Inga Marte Thorkildsen ble i dag presentert som nye statsråder av statsminister Jens Stoltenberg på slottsplassen etter statsråd. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
NYE VED KONGENS BORD: Bård Vegard Solhjell, Heiki Holmås og Inga Marte Thorkildsen ble i dag presentert som nye statsråder av statsminister Jens Stoltenberg på slottsplassen etter statsråd. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

- Da Brann vant seriegull, stilte du i fotballdrakt på Stortinget. Tar du med deg drakta inn i regjeringen?

- Dersom de tar gull igjen, skal jeg alltids klare å snike med meg Brann-drakta inn på en regjeringskonferanse, sier Holmås med et smil.

Partikollega Hallgeir Langeland sier det blir utfordrende for Holmås å etterfølge Erik Solheim, men at bergenseren er i stand til akkurat det.

- Han har en utfordrende jobb foran seg. Erik Solheim har et globalt navn og er en internasjonal størrelse.

- Samtidig er det ikke den ting Heikki ikke kan få til, sier Langeland.