Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vinner i Saddams hjemby

Amerikanske tropper er i ferd med å vinne kampen om Tikrit. - Vi er sikre på seier, sier kaptein Frank Thorp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stridsvogner, helikoptre, krigsfly og flere tusen marinesoldater kjemper nå for å skaffe seg kontrollen over Tikrit, 15 mil nord for Bagdad. Det er den siste av de store byene der amerikanerne forventer å møte motstand av betydning.

Tikrit er Saddam Husseins fødeby og han skal ha rekruttert de fleste av sine nærmeste medarbeidere derfra.

- Vi møter sporadisk motstand, men vi er sikre på seier. Det er forskjellen fra kampene i Nasiriyah og Najaf, sier kaptein Frank Thorp til flere nyhetsbyråer.

Kontroll

Amerikanerne har nå fått kontroll over sentrum i byen. BBC melder at det ikke har vært harde kamper.

Minst 3000 amerikanske soldater er med på aksjonen, og det trolig er rundt 2500 soldater fra republikanergarden og Fedayeen rundt i byen. TV-kanalen al-Jazerra sier at noen lokale militante grupper har tilbudt seg en fredelig løsning med amerikanerne.

Til gjengjeld vil gruppene utlevere ledere av Baath-partiet.

20 drept

Det er stille i gatene og alle butikkene er stengt. Talsmenn for det amerikanske kontrollsenteret i Qatar understreker at krigen ikke er over når de har tatt Tikrit, men det er et viktig steg på veien.

Soldatene beveger seg fra hus til hus, mens de jakter på flere av Saddams tilhengere. Nord for byen har det vært harde kamper, og rundt 20 irakere skal være drept.

Det har også vært skuddvekslinger utenfor journalisthotellet Palestine i Bagdad i dag. Amerikanske marinesoldater pågrep minst én person.

TAR TIKRIT: Amerikanske styrker har kontroll over sentrum av Tikrit. De setter opp kontrollposter og sjekker biler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media