Vinner Kværner

Kjell Inge Røkke har lånt milliardbeløp av DnB og Gjensidige Nor. I dag kommer bankenes heleide forvaltningsselskaper trolig til å gi Røkke full støtte i kampen om Kværners verdier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det kan være nok til å avgjøre striden rundt et av landets eldste industrikonsern i Kjell Inge Røkkes favør.

Dersom generalforsamlingen i Kværner velger et Røkke-vennlig styre, vil Kjell Almskogs dager som konsernsjef på det nærmeste være talte.

Gir sitt ja

Tunga på vektskåla kan bli bankenes forvaltningsselskaper. DnB Investor og Avanse Forvaltning - som eies av henholdsvis Den norske Bank og Gjensidige Nor - kontrollerer til sammen om lag fem prosent av aksjene. Begge kommer trolig til å støtte Røkke dersom det lanseres et alternativt styre som er villig til å kjempe for Røkkes planer om at Kværner skal kjøpe Aker Maritime.

Raid på rekordtid

Dersom den kreative finansmannen nok en gang stikker av med seieren, bør han sende en stor bukett røde roser til sine bankforbindelser. Uten dem ville ikke to av norgeshistoriens frekkeste raid vært mulig.

Vinner Røkke tilstrekkelig tilslutning på generalforsamlingen, kan han smykke seg med å ha tatt kontrollen i to av landets eldste og største industrikonsern, Aker og Kværner, i løpet av fem år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer