- Vinner Obama i natt, har han seieren i lomma

Bare tabber eller avsløringer kan stanse han, mener forsker Svein Melby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Meningsmålingene taler sitt klare språk. Ikke bare kommer Obama til å vinne i New Hampshire. Han kommer mest sannsynlig til å vinne stort.

Den erkjennelsen har nok forhåndsfavoritten Hillary Clinton også kommet fram til. I går kjempet hun mot tårene og stemmen sviktet den tidligere førstedamen, da hun møtte velgere på en kafé.

- Det var nok et tegn på at hun er trøtt og føler resignasjon. Nå er hun i ferd med å miste det hun har trodd ganske bestemt på, nemlig at hun skulle bli USAs neste president, sier seniorforsker Svein Melby ved Senter for transatlantiske studier.Les: - Løpet er kjørt for Hillary

- Seier\'n i lomma

Etter seieren i Iowa har den 46 år gamle Illinois-senatoren Barack Obama ridd på en bølge. Bare i løpet av en knapp uke har han snudd Hillary Clintons solide forsprang på meningsmålingene til en 10 prosentpoengs ledelse.

- Hva har skjedd?

- Obama har tatt helt av. Han har truffet tidsånden, og har tatt ut det potensialet som har ligget der lenge; grasrota ønsker forandring, sier Svein Melby til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer