Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vinner veddemål hvis han lever i morgen

Kreftsyke Jon Matthews (59) setter penger på sitt eget liv.

GAMBLER PÅ LIVET: Den 59 år gamle kreftpasienten Jon Matthews setter penger på at han skal overleve en ny 1. juni. Overlever han til i morgen er han 5000 pund rikere. Neste år vanke 10 000 hvis han holder ut. Foto: Carl Court/PA PHOTOS/SCANPIX
GAMBLER PÅ LIVET: Den 59 år gamle kreftpasienten Jon Matthews setter penger på at han skal overleve en ny 1. juni. Overlever han til i morgen er han 5000 pund rikere. Neste år vanke 10 000 hvis han holder ut. Foto: Carl Court/PA PHOTOS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Britiske Jon Matthews (59) vant 5000 pund, eller nærmere 51 000 kroner, 1. juni i fjor.

Det gjør han i år igjen hvis han overlever dagen i dag også. 59-åringen setter penger på seg selv om at han kommer til overleve den uhelbredelige kreften han har hatt siden 2006.

Han har en type kreft man kan få dersom man blir eksponert for asbest.

50 til 1 i odds
I fjor satte Matthews 100 pund til 50/1 odds hos bettingsselskapet Matthew Hill på at han skulle leve lenger enn 1. juni 2009, skriver Times Online.

- Jeg tror jeg er den første personen som noen gang har satt penger på sitt eget liv, sier Matthews, ifølge britiske Sky News.

Ifølge ham selv er rekorden for å leve med denne type kreft 25 måneder. Matthews har nå hatt den i 38 måneder.

- Da jeg fikk diagnosen ble jeg fortalt at sykdommen var en sikker dødsdom. Jeg ble ikke så berørt av det fordi vi skal alle dø en gang. Det som ble interessant for meg er å se hvor lenge det kunne vare, sier han.

Dobler oddsen neste år
Nå har han satte nye 100 pund på at han skal overleve til 1. juni 2010. Nå er oddsen doblet til 100/1. Pengene planlegger han å donerer til veldedige formål.

Og bettingselskapet er glad for å stadig måtte utbetale gevinster til den kreftsyke pasienten.

- Jeg har aldri vært så glad for å kunne betale ut, så langt 10 000 pund. Nå satser vi på at vi må betale ut en gevinst på 10 000 også neste år, sier pressetalsmann Graham Sharpe ved William Hill.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!