Vinnere og tapere

Økonomiprofessor Ragnar Nymoen konstaterer at de rike og bilistene er vinnerne, mens de fattige er taperne i Siv Jensens første statsbudsjett.

IKKE OVERRASKET:  Økonomer er ikke overrasket over Siv Jensens første statsbudsjett. Men konstaterer at de rikeste er vinnerne og de fattigste taperne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
IKKE OVERRASKET: Økonomer er ikke overrasket over Siv Jensens første statsbudsjett. Men konstaterer at de rikeste er vinnerne og de fattigste taperne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ragnar Nymoen, økonomiprofessor ved Universitetet i Oslo, er ikke overrasket over statsbudsjettet Siv Jensen la fram i går.

- Regjeringen leverer som forventet. Budsjettet er ikke overraskende, med utgangspunkt i hva de lovet før valget i fjor høst, sier professor Ragnar Nymoen.

Nymoen er av Norges mest anerkjente økonomer. Han konkluderer med at Samferdselsdepartement, Justis- og beredskapsdepartementet samt Helse- og omsorgsdepartementet er vinnerne i årets statsbudsjett.

- Det synes som, om regjeringen har vært selvbevisste på at dette budsjettet er svært viktig for dem, sier Nymoen.

Etterlyser tiltak Men Ragnar Nymoen er mer i stuss over regjeringens arbeidsmarkedspolitikk. Han oppfatter argumentasjonen rundt den planlagte arbeidsmarkedspolitikken i budsjettet som noe tynt begrunnet.

- Når det gjelder arbeidsmarkedet og utsiktene framover etterlyser jeg vurderinger og analyser, og mulig tiltak. Det er utsikter for en større arbeidsløshet, og spørsmålet er hvordan samfunnet skal møte denne utfordringen.

- Alle er enige i at det er skummelt med for rause støtteordninger, og at det slår negativt ut dersom ordningene er for gunstige. Men når utsiktene ikke nødvendigvis er bare positive for arbeidsmarkedet, hadde jeg forventet mer analyser og mulig tiltak, sier Nymoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer