Sp fosser fram, Ap i grøfta

Vinneren tar alt

Sps framgang vil ingen ende ta, mens Arbeiderpartiet faller til ny bunnmåling. På Ipsos politiske barometer for september får Sp 17, 4 prosent. Ap får 22 prosent.

KAN JUBLE: Trygve Slagsvold Vedum ble kommunevalgets vinner, og vinneren ser ut til å «ta alt» i fortsettelsen. På Ipsos septembermåling får Senterpartiet 17, 4 prosent. Her er partilederen på besøk i den tidligere Ap-bastionen Sauda som Sp nå har erobret. Hans Arne Vedlog/Dagbladet
KAN JUBLE: Trygve Slagsvold Vedum ble kommunevalgets vinner, og vinneren ser ut til å «ta alt» i fortsettelsen. På Ipsos septembermåling får Senterpartiet 17, 4 prosent. Her er partilederen på besøk i den tidligere Ap-bastionen Sauda som Sp nå har erobret. Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Men Sps rekordmåling og en sterk SV-måling på 8,4 prosent gjør at de gamle rødgrønne regjeringspartnerne Sp, SV og Ap får rent flertall med 89 mandater. Regjeringspartiene har ikke hatt flertall siden i august i fjor.

- Det er en sensasjonell enkeltmåling for Senterpartiet. Dette er partiets fjerde rekordmåling i 2019, sier Mads Motrøen, ansvarlig for politiske målinger i Ipsos, til Dagbladet.

Arbeiderpartiet er nede på 22-tallet, noe de også var i fjor sommer, men ellers ikke har vært siden starten på 2000-tallet.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum som er i Sverige for å kaste glans over landsmøtet til søsterpartiet Centerpartiet, har kommentert rekordmålinger i hele år og sliter med å finne noe nytt å si.

- Det var jo en bra rekord, da, sier Vedum før han skal holde hilsningstalen.

- Det fremste opposisjonspartiet

Stortingsmålingen for september er partiets beste noen gang etter at de gjorde sitt beste kommunevalg med 14,4 prosent. På stortingsmålingen i august fikk Sp 16,1 prosent.

- Vi er landets fremste opposisjonsparti, det er det ingen tvil om. Vi sier det vi mener. Vi er et redskap for folk i kamp. Så må folk velge selv, sier Vedum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer