Vinneren!

Katrine Bråtane (23) vant tryggheten og endret rettstilstanden. Dagbladet kårer henne til Årets navn 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I halve sitt liv har Katrine Bråtane kjempet mot overmakten. Etter at hun som 11-åring var utsatt for en bilulykke som gjorde henne lam fra halsen og ned, har hun aldri gitt opp målet om å kunne leve et selvstendig og uavhengig liv. Et liv som i minst mulig grad skulle begrenses av ulykken hun var utsatt for. 21. november i år vant hun den endelige seieren da Høyesterett bestemte at forsikringsselskapet If måtte betale henne 11,1 millioner kroner og dermed gi henne den trygghetsfølelsen hun har lengtet etter. Erstatningen sikrer Katrine den hjelpen hun trenger til alle gjøremål dag og natt. En ung kvinne hadde vunnet over Norges største forsikringsselskap og deres advokater.

HUN HAR VUNNET egen trygghet, men hun har også vist for andre at det nytter når man ikke gir opp. Det er dette som gir en ekstra dimensjon til Katrine Bråtanes innsats. Funksjonshemningene hennes har ikke hindret henne i å kjøre løpet helt ut i kampen mot forsikringsgiganten. Dette har hun kombinert med skolegang og studier. Resultatet er selvsagt en seier for Katrine Bråtane. Men juryen legger like mye vekt på at det er en seier både for trafikkofre som opplever liknende ulykker og for forbrukerne i liknende situasjoner. Rettsavgjørelsen i Høyesterett er ikke bare viktig for Bråtane, som kan begynne et nytt liv. Den er viktig fordi de norske forsikringsselskapene må begynne å forholde seg til en ny rettstilstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer