FUNNET FEILEN:  Det finske spillselskapet har nå funnet feilen som utsatte gårsdagens Viking Lotto-trekning i Norge. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
FUNNET FEILEN: Det finske spillselskapet har nå funnet feilen som utsatte gårsdagens Viking Lotto-trekning i Norge. Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

Vinnertallene publisert

Men ingen vant 125 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gårsdagens Viking Lotto-trekning ble utsatt på grunn av datatrøbbel i Finland. Nå er feilen funnet, men den rekordstore potten på 125 millioner kroner fikk ingen eier.

9, 16, 22, 24, 41 og 47 er vinnertallene som Norsk Tipping nå har lagt ut på sine nettsider. Mens tilleggstallene er 1 - 20, er lykketallet 13.

Potten vokser derfor videre til neste onsdag.
 
- Vi tror neste onsdag kan by på en pott opp mot 140 millioner kroner, skriver kommunikasjonsdirektør Magne Vikøren på nettsidene.
 
Venter spent Sverre Houmb er webreadaktør i Norsk Tipping og forteller at han har merket et økt trykk på nettsidene og kundeservice etter forsinkelsen.

- Vi fikk klarsignal om å starte trekningen klokka 9.30. Det har gått rimelig kjapt, og nå har vi tallene ute. Folk er spente og vil vite om de har vunnet, sier han til Dagbladet.

- Finnene har jobbet på spreng i hele natt, og de har nå funnet årsaken til feilen, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping til Sportspill.no.

700 000 nordmenn ventet på at Norsk Tipping skulle gjennomføre trekningen og kåre vinneren i går kveld.

Jobbet på spreng Norsk Tipping planla å gjennomføre trekningen i løpet av dagen etter at den ble utsatt i går. Trekningsteamet på Hamar har vært klare hele formiddagen.

- Alle land må gi klarsignal før trekningen kan foretas. Klarsignalet har ikke kommet fra Finland, derfor må vi bare vente, sa Magne Vikøren i Norsk Tipping til Dagbladet i går.

Landene må sende informasjon om sine spill til et kontrollsenter i Danmark. Dette senteret, Danske Spil, kontrollerer at alt er i orden før de sender klarsignalet om trekningen på Hamar.