13 CENTIMETER MED HÅR: Sjuåringen fikk skryt etter å ha donert bort det lange håret sitt til kreftsyke. Ikke lenge etter fikk han selv en trist beskjed. Foto: GoFundMe.com/Victory for Vinny
13 CENTIMETER MED HÅR: Sjuåringen fikk skryt etter å ha donert bort det lange håret sitt til kreftsyke. Ikke lenge etter fikk han selv en trist beskjed. Foto: GoFundMe.com/Victory for VinnyVis mer

Vinny (7) donerte alt håret til kreftpasienter. Like etter fikk han selv den triste beskjeden

Ble diagnostisert med kreft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nylig klippet sju år gamle Vinny Desautels fra California av seg 33 centimeter med hår som han donerte til kreftsyke.

Han hadde latt det vokse i to år og ifølge besteforeldrene var det flere som kom med mindre hyggelige fordi de mente at det var så langt at han lignet en jente.

- Jeg ville hjelpe mennesker så de ikke trengte å gå til legen for å bekjempe kreften, har Desautels sagt til KTLA5.

Har selv kreft Så tok historien en sørgelig vending.

I slutten av april kom sjuåringen hjem fra skolen og klagde over smerter i kneet.

Foreldrene oppdaget en hevelse ved hoftepartiet og kjørte ham rett på legevakten. Dagen etter måtte sjuåringen på nytt til legen, denne gangen på grunn av et hovent øye.

Ifølge CNN skal gutten ha begynt å skjele på det ene øyet allerede i mars. Da medisinene ikke funket, og også hofta hovnet opp, lurte foreldrene på om det kunne være en sammenheng.

Samlet inn millioner Legene tok tester og sjuåringen ble diagnostisert med kreft. På grunn av stor spredning, starter gutten med cellegiftbehandling og benmargsbiopsi denne uka.

Besteforeldrene startet en innsamling på folkefinansieringssiden Gofundme.com, der de etterspør 500 000 dollar, rundt fire millioner norske kroner, for å kunne betale for behandling.

I løpet av elleve dager har de samlet inn 457 000 dollar fra over 11 000 mennesker.

- Kommer til å klare det «Vi har startet denne Go Fund Me-kontoen for å lette byrden som hviler på foreldrene, Jason og Amanda. Amanda er gravid i sjette måned og Jason er tidligere krigsveteran. De neste dagene, ukene og månedene kommer de til å møtte møte med utallig mange leger, ha flere opphold på sykehus og gå gjennom operasjoner», skriver de i innsamlingsbeskrivelsen.

Legene har enda ikke klart å finne ut av hva slags krefttype som herjer kroppen til Vinny Desautels.

- Så lenge vi går gjennom dette som en familie, kommer vi til å klare det, sier moren til Fox40.