Værskifte i Sør-Norge

Vinter eller høst? Du kan velge

I lavlandet kommer snøen til å regne vekk på torsdag, men skiføret blir værende i fjellet.

VÆR: I Nord-Norge, nord for Lillehammer og i fjellet blir det vintervær. I lavlandet og langs kysten kommer høsten tilbake. Illustrasjonsbilde. Foto: Marianne Skaug/Dagbladet, Frank Karlsen/Dagbladet.
VÆR: I Nord-Norge, nord for Lillehammer og i fjellet blir det vintervær. I lavlandet og langs kysten kommer høsten tilbake. Illustrasjonsbilde. Foto: Marianne Skaug/Dagbladet, Frank Karlsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den siste uka har snøen lagt seg som et hvitt teppe over Sør-Norge, men torsdag kommer høsten tilbake for fullt - i alle fall til lavlandet.

- Et lavtrykk kommer inn fra vest med mild luft, og gir regn i Sør-Norge fra torsdag, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Dagbladet.

- Hvis man har tenkt å nyte snøen er det for seint på torsdag, fortsetter han.

I Oslo vil snøen regne bort i løpet av torsdag ettermiddag.

- Også Nord-Norge vil få perioder med nedbør fram mot helga. Der kan nedbøren komme som snø mange steder, men ytterst ved kysten er det regn og sludd som gjelder.

Vintervær i fjellet

Selv om snøen forsvinner fra lavlandet og kysten, blir den liggende i fjellet. Der det er snø fra før, øker sjansene for godt skiføre.

- Over 500 til 600 meter vil nedbøren komme som snø. Det vil den også gjøre nord for Lillehammer. Siden det er lave temperaturer vil det sikkert være skiføre i litt høyereliggende strøk, sier statsmeteorolog Marit Berger.

Men folk som ferdes i fjellet bør også være forberedt på vanskelige kjøreforhold, ifølge Gislefoss. I tillegg til nedbør vil det også blåse mye. På Vestlandet er det ventet storm.

- Særlig i fjelltraktene i vest vil det bli vanskelige kjøreforhold, sier Gislefoss.

Også i områder der snøen forsvinner bør folk kjøre forsiktig - særlig fredag morgen.

- Mange steder vil det være våt veibane når temperaturene synker igjen, natt til fredag. Så det kan bli glatt, sier Gislefoss.

Finvær til helga

Ifølge statsmeteorologen vil været bli bedre til helga, i stort sett hele Norge.

- Etter at lavtrykkene har passert oss, venter en stabil og kald værtype for hele landet. Mange steder vil det være oppholdsvær hele helga, bare Vestlandet kan vente nedbør til og med lørdag. Søndag blir det trolig fint i hele Sør-Norge, mens Nord-Norge får litt mer skyet oppholdsvær.

Statsmeteorologen har også noen trøstende ord, til de som synes det er trist at snøen ikke blir liggende lengre.

- I fjellet vil snøen overleve, og sånn som det ser ut nå kan lavlandet få snø igjen alt fra midten av neste uke. Da kommer det et nytt lavtrykk, men det er foreløpig usikkert hvor det vil treffe, sier Gislefoss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer