Værskifte i Sør-Norge

Vinter eller høst? Du kan velge

I lavlandet kommer snøen til å regne vekk på torsdag, men skiføret blir værende i fjellet.

VÆR: I Nord-Norge, nord for Lillehammer og i fjellet blir det vintervær. I lavlandet og langs kysten kommer høsten tilbake. Illustrasjonsbilde. Foto: Marianne Skaug/Dagbladet, Frank Karlsen/Dagbladet.
VÆR: I Nord-Norge, nord for Lillehammer og i fjellet blir det vintervær. I lavlandet og langs kysten kommer høsten tilbake. Illustrasjonsbilde. Foto: Marianne Skaug/Dagbladet, Frank Karlsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den siste uka har snøen lagt seg som et hvitt teppe over Sør-Norge, men torsdag kommer høsten tilbake for fullt - i alle fall til lavlandet.

- Et lavtrykk kommer inn fra vest med mild luft, og gir regn i Sør-Norge fra torsdag, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Dagbladet.

- Hvis man har tenkt å nyte snøen er det for seint på torsdag, fortsetter han.

I Oslo vil snøen regne bort i løpet av torsdag ettermiddag.

- Også Nord-Norge vil få perioder med nedbør fram mot helga. Der kan nedbøren komme som snø mange steder, men ytterst ved kysten er det regn og sludd som gjelder.

Vintervær i fjellet

Selv om snøen forsvinner fra lavlandet og kysten, blir den liggende i fjellet. Der det er snø fra før, øker sjansene for godt skiføre.

- Over 500 til 600 meter vil nedbøren komme som snø. Det vil den også gjøre nord for Lillehammer. Siden det er lave temperaturer vil det sikkert være skiføre i litt høyereliggende strøk, sier statsmeteorolog Marit Berger.

Men folk som ferdes i fjellet bør også være forberedt på vanskelige kjøreforhold, ifølge Gislefoss. I tillegg til nedbør vil det også blåse mye. På Vestlandet er det ventet storm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer