Vinterbilder

Skru på ovnen og nyt den kaldeste bildeserien du har sett på Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
-50 GRADER:En ung gutt prøver å dekke til ansiktet for å få tilbake litt varme i kroppen. Dette bildet er tatt i -30 grader i Yekaterinbur i Russland. Temperaturen har vært nede i -50 grader, og flere tusen mennesker fryser i leiligheter uten varme.
BRRRRR: Nesoddenferja «Bamse Brakar» innhyllet i frostrøyk på vei inn til Aker brygge i dag.
BLOKKERT: Det kraftige snøværet skapte problemer for trafikken på motorveiene i Aarhus i Danmark. Store lastbiler skled flere ganger ut og blokkerete trafikken. Været skapte kilometer lange bilkøer.
KALDA BROR: Frostrøyk stiger opp fra vannet i havnen i sentrale Stockholm. I bakgrunnen skimtes Katarinakirken.
NEDISET: Mannskapet på 12 holder varmen, men dekket om bord på den norske kjemikalietankeren «Christina» minner mest om en iglo etter «polarferden» fra Norge til Sverige i dag. - Det ser verre ut enn det er, forsikrer overstyrmann Stein-Helge Skjong til NTB på mobil om bord i «Christina» som er på vei fra Gävle i Sverige til Kotka i Finland. - Sånn blir det når det er kaldt nok og sjøskvett imot. Men akkurat nå er det bare 8-10 kuldegrader, mens det var 20 minus tidligere i dag, sier Skjong i kveld. Det nedisete dekket skaper ingen problemer for ferden, og mannskapet holder varmen på «Christina», som eies av Anders Utkilens Rederi as. - Vi må kjøre på med varmt vann og banke med isklubber, vi tar det innimellom. Men det kan bli tungt hvis det blir verre, sier Skjong. Kjemikalietankeren på 9.500 tonn dødvekt skal laste metanol om bord i Finland.
POSTEN SKAL FRAM: En postbil slåss mot isende vind og snøgufs ved Skivarp i Sør-Sverige. Fly-, tog- og biltrafikken har alle fått unngjelde på grunn av rekordlav temperatur og sterk vind. Alle bildene på denne siden er tatt i løpet av dagen.
ISBELAGT: Morgensola speiler seg i det isbelagte vannet ved Stockholm i Sverige. Temperaturen var nede i 24 minusgrader.