Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vinteren biter seg fast

Hold fast på ullgenseren hele neste uke. Ørlite håp om varmere vær fra 13. mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Tjue grader for tusen kroner - her er de billigste restplassene

(Dagbladet.no): Kalenderen sier mars, men ute er det en god dose minusgrader. Midt på dagen i dag var det bare sørvest-landet som så nullpunktet, og verre skal det bli.

- Det ser ut til å holde seg kaldt i hele Norge den kommende uka. Det er kanskje en liten trøst at det blir lite nedbør, men noe mildvær får vi ikke, sier meterolog Per Egil Haga til Dagbladet.no.

Uvanlig mye snø

Meterologisk institutt har prognosene klare fram til neste søndag. Og de som venter på snøsmelting og tegn på vår må vente lenge.

- Sørvestlandet kan kanskje se tegn til litt smelting midt på dagen når sola står høyest. Men vi ser ikke tegn til noen varmluftsfronter, og det trengs for at snøen skal smelte bort.

Meterolog Haga oppfordrer oss isteden til å nyte vinteren og ta fram skiene.

- Det er uvanlig mye snø, spesielt her nede på Østlandet. Dermed føles nok vinteren ekstra lang i år. Men det er ikke uvanlig kaldt. Husk, det er fortsatt tidlig i mars.

FARLIGE FORHOLD: Veien ved Ballestad i Skien ble stengt i forrige uke fordi is og vind gjorde det umulig å kjøre her. Foto: Scanpix
FARLIGE FORHOLD: Veien ved Ballestad i Skien ble stengt i forrige uke fordi is og vind gjorde det umulig å kjøre her. Foto: Scanpix Vis mer

Rekorder i natt

Det ble satt flere kulderekorder for mars i Nord-Norge. På Finnmarksvidda har målestokken krøpet under -40 grader både i Cuovddattmohkki og Kautokeino, skriver Meterologisk institutt.

Cuovddattmohkki målte -41,3 i morges som nattas minimum. Den gamle rekorden for mars var -39,9, målt 4. mars 1998. Målingene startet her i 1967.

Kautokeino målte -40,8 i natt, , den gamle stasjonsrekorden var -40,0 fra 15. mars 1940. Stasjonen har vært i drift siden 1889.

Et lite håp

Lenger fram enn neste søndag vil ikke meterologen spå. Men han tenner et bittelite håp om varmere tider i uka fra 13. mars.

- Det er noen små indikasjoner på at vi vil få inn varmluft fra sørvest i uka etter den kommende. Men signalene er ikke klare, understreker Haga.

Trøsten får være at sola titter fram, og hvis du sitter helt stille i le kan du kjenne at den varmer deg litt på nesa.

VINTERKOS: Barna fra Hasle skole i Oslo koser seg i snøen ved Tryvann.
MÅ VENTE: Hvis ikke eieren tar spaden fatt, blir nok ikke denne bilden brukt på noen uker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling