Vinteren biter seg fast

Snø, sol, snø, kanskje opphold. Været blir som en berg- og dalbane den neste tida. Eneste som er sikkert: Våren slipper ikke løs fra vinterens kalde grep riktig ennå.

SOL FØR SNØ: Det har falt mye snø i Tromsø de siste dagene. Her jobber Benrhard Simonsen og Jardar Johansen(bak) med snømåking, i Tromsdalen. Fredag blir en solfylt dag i Tromsø, før snøen trolig kommer tilbake. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
SOL FØR SNØ: Det har falt mye snø i Tromsø de siste dagene. Her jobber Benrhard Simonsen og Jardar Johansen(bak) med snømåking, i Tromsdalen. Fredag blir en solfylt dag i Tromsø, før snøen trolig kommer tilbake. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert

- Det er ikke veldig vårlig stemning. Vinteren holder litt igjen, sier Rannveig Eikill til Dagbladet.

Statsmeteorologen titter ut av kontorvinduet i Tromsø og beskriver en blå himmel.

Det vil ikke vare. Norge har blitt herjet av ganske heftig vær siden slutten av påska. Spesielt Vestlandet og fjellovergangene har fått kjørt seg. Statsmeteorologen kan berolige med at det roer seg litt i helga, men været blir ikke så mye bedre. For Østlandets del beskriver hun noe som kan minne om et berg- og dalbane-vær fra lørdag og framover.

Nattefrost

- Det blir sol på lørdag, men skyet fra søndag. På mandag blir det grått og nedbør, mens det blir opphold fra tirsdag og ganske greit på onsdag og torsdag. Det er usikkert, men det ser ut nå til å bli nedbør mot neste helg, er dommen fra Eikill.

Nattefrosten vil fortsette og dagtemperaturene vil ikke akkurat kjennes vårlige, de heller den neste tida. Overfor NTB advarer vakthavende meteorolog Pernille Bornander om utfordrene kjøreforhold, spesielt i Sør-Norge.

- Der det ikke kommer snø, vil det fortsatt være nattefrost. Da kan det være glatt på veiene om morgenen før sola tar tak, sier Bornander.

REDNINGSAKSJON: Her forsøker de å få kontroll på situasjonen på Eemslift Hendrika i Norskehavet. Fra 5. april. Foto: HRS Vis mer

Sol i nord

Deler av Vestlandet har hatt nye runder med snø den siste tida.

- Det er fortsatt vinterlig. Det vil snø på Vestlandet og det kan trekke noe nedbør mot Østlandet, spesielt i nord og vest i Agder, sier hun.

Regn, sludd og muligens snø vil forstatt prege Vestlandet fra fredag. Også Trøndelag. Torsdag sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel om gult farevarsel for snø i Nordfjord og Møre og Romsdal. Fra fredag morgen til lørdag ettermiddag er det ventet mye snø, så mye som 10-25 centimeter lokalt i lavlandet, mens det i høyden fryktes enda mer.

Det blir riktig nok bedre og statsmeteorolog Eikill varsler at snøen gir seg på søndag og det blir opphold fra mandag for de vestlige og midtre delene av landet.

Værvinneren neste periode kan se ut til å bli de nordligste delene av Norge.

- Det ser ganske fint ut i Troms og Finnmark, mens det i Nordland vil komme litt snø. Men nedbøren vil trekke seg nordover gjennom helga. Temperaturen tilsier at det vil falle som snø eller sludd, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer