Vinteren gjør «comeback» i halve Norge

Men bare i nord.

SNØVÆR: I løpet av de kommende dagene gjør vinteren comeback i nord, som her i Tromsø. Dette bildet er fra 1.mai 2014, så det er ikke første gang det er vinterlig vårvær der. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Samfoto / NTB scanpix
SNØVÆR: I løpet av de kommende dagene gjør vinteren comeback i nord, som her i Tromsø. Dette bildet er fra 1.mai 2014, så det er ikke første gang det er vinterlig vårvær der. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Samfoto / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Vinteren gjør comeback», lyder den for mange illevarslende meldingen fra Yr.no.

Overfor Dagbladet bekrefter vakthavende meteorolog John Smits at vinteren er på vei tilbake. Riktignok bare i enkelte deler av landet.

- Det er kald luft langt fra nord som kommer nedover. Akkurat nå er det for eksempel minus 16 på Spitsbergen, forteller Smits.

Snø Og når den kalde lufta som siger stadig lenger sørover kombineres med nedbør, er resultatet uunngåelig: Det kommer snø.

- På kysten av Troms og Finnmark er det rundt én grad. Der er det byger, og da stort sett snøbyger. Bygeværet er nå kommet så langt sør som Bodø og litt sør for Bodø, og der blir det også mer hvitt etterhvert, konkluderer Smits.

Helt ned til Trøndelag kan man måtte påregne snø i løpet av de kommende dagene. Men fra torsdag av vil temperaturene i de nordligste delene av landet stige litt igjen.

Lenger sør i landet, sør for Stadt og Dovre, blir været langt bedre. I alle fall de første dagene.

- Det blir ikke skyfritt, men det blir lange perioder med sol. Det kan bli kjølig på natta. Mange steder kan også lufttemperaturen bli så lav at det blir rim på bakken, og mange må nok ta frem isskrapa på morgenkvisten, sier Smits.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer