Vinteren har stengt Gatwick og Edinburgh

Flyene står stille både hjemme og ute.

 FORTSATT STENGT : - Due to heavy snow Edinburgh Airport is currently closed. We hope to reopen at 4pm, står det fortsatt på Edinburgh Airports hjemmesider. Klokka er nå over fire, og tavlene vil kunne fortsette å se slik ut (bildet) som de gjorde før i dag. Foto: David Moir/REUTERS.
FORTSATT STENGT : - Due to heavy snow Edinburgh Airport is currently closed. We hope to reopen at 4pm, står det fortsatt på Edinburgh Airports hjemmesider. Klokka er nå over fire, og tavlene vil kunne fortsette å se slik ut (bildet) som de gjorde før i dag. Foto: David Moir/REUTERS.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vinteren har kommet. Nå står flyene igjen.

19 flyvninger er foreløpig innstilt både til og fra norske flyplasser i dag, ifølge Avinors flytrafikksoversikt. Nærmere 20 flyvninger er i skrivende stund forsinket inn til ankomststedet, mens et tredvetalls fly i løpet av dagen har tatt av over en halvtime etter planlagt avgangstid.

- Det er ikke noe unormalt ved innstillingene, sier direktør for Store lufthavner i Avinor, Anders Kirsebom.

Nei, det er bare snø, vind og kulde som sniker seg på i år igjen.

Gatwick ute av drift
Både Norwegian og SAS har måttet innstille flyvninger mellom norske og europeiske byer.

I Bergen og Trondheim har fly blitt stående på bakken, og ut fra Oslo har seks fly blitt innstilt. De skulle henholdsvis til Billund, Hamburg, Helsinki, Trondheim og London Gatwick.

Sistnevnte flyplass er ikke stedet å være akkurat nå. Ikke kommer du deg dit heller, hvis du planlegger en tur de nærmeste timene gjennom lufta.

Flyplassen har vært stengt siden tirsdag ettermiddag grunnet uvanlig vær.

- Etter store snøfall i natt og utsikter for enda mer snø i vente, vil ikke Gatwick åpnes før tidligst klokken seks i morgen tidlig, fredag, står det skrevet på flyplassens offisielle websider.

Fortsatt stengt i Edinburgh
Også i Edinburgh i Skottland har reisende en stillesittende dag, da flyplassen har vært stengt siden morgentimene. Den skulle åpne igjen klokken 16, men når Dagbladet ringer flyplassen tjue minutter over fire sier den automatiske telefonsvareren at flyplassen fortsatt er stengt.

I Tyskland og Sveits har man også problemer med vinteren.

- På grunn av de nåværende værforholdene går ikke flytrafikken helt som vanlig og flyvninger må innstilles, står det på hjemmesidene til flyplassen i Frankfurt.

I Geneve ble den internasjonal flyplassen stengt i går etter at et 30 centimetrs snølag hadde lagt seg over byen. Den er nå åpen igjen for trafikk.

-