Været:

Vinteren i Sør-Norge ble kortvarig

Skiftende og mildere vær vil prege helga i store deler av landet.

VINTERLIG: Tirsdag fikk deler av Sør-Norge sesongens første snøfall. Det ble kortvarig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VINTERLIG: Tirsdag fikk deler av Sør-Norge sesongens første snøfall. Det ble kortvarig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Vinteren kom denne uka brått på mange. Tirsdag kom den første snøen i store deler av Sør-Norge, men vinteren ble ikke mer enn et kort blaff.

Mot helgen og neste uke ser det ut til å bli mildere i store deler av landet.

- Nå er det høst, og da er det ofte slik at vi har litt kaldere perioder med lave snøgrenser, før det kommer et lavtrykk fra sørvest som gir mildere vær. Været vi har nå, er ikke spesielt unormalt, sier statsmeteorolog Rannveig Eikill ved Meteorologisk institutt til NTB.

GLATTE VEIER: Store mengder snø falt på Østlandet natt til tirsdag. Se hvordan forholdene er. Vis mer

Hun forteller at snøgrensa nå er på vei oppover.

- Selv om det kommer en del nedbør onsdag, blir det ikke snø før over om lag 1.500 meter, og det er relativt høyt. Fredag ser det ut som om det kanskje blir litt kjøligere, men snøgrensa vil nok ikke være like lav som tidligere i uka. I Agder kan det for eksempel komme snø på 600–800 meter. I vest blir det snø i fjellet, sier Eikill.

Litt mer nedbør i nord

Det har vært opphold i store deler av Nord-Norge de siste dagene, men ifølge meteorologen kan det komme litt mer nedbør til helga.

- Særlig fredag ser det ut som om Finnmark får en del snø, og det kan komme litt mer byger i Troms og i Nordland. Det ser ut som om nedbørsformen vil variere litt, og temperaturen ville ligge rundt null grader. Det blir nok for det meste sludd eller snø, men helt ytterst på kysten kan det kanskje komme litt regn, sier Eikill.

HØYT: Fjellet mellom Røldal og Sauda har fortsatt godt med snø. Her fra 12. mai. Foto: Alf J. Årtun Vis mer

Skiftende vær i sør

I Trøndelag er det ikke ventet så mye nedbør de neste dagene.

- Det kan bli litt skyer og kanskje et lite solglimt fredag, men søndag kan det nok trekke inn litt regn.

Det ser ut til å bli mest regn på Vestlandet, men også østafjells må man belage seg på skiftende vær og regn.

- Det ser ut til å bli fint deler av fredagen, og så regn tidlig lørdag, før det vil lette litt. Søndag kommer det et lavtrykk inn, og da blir det nok regn både i vest og øst, sier meteorologen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer