Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vinteren kommer til helga

Fra fredag venter meteorologene 2-5 centimeter i døgnet på Østlandet. På Sørlandet kan det komme enda mer.

SYKKEL PÅ SKIFØRE:  Hovedstaden kles i vinterdrakt de nærmeste dagene. Arkivfoto: Scanpix
SYKKEL PÅ SKIFØRE: Hovedstaden kles i vinterdrakt de nærmeste dagene. Arkivfoto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| De siste dagene har gradestokken krøpet godt under minuset over det meste av Østlandet. Når vi nærmer oss helgen kommer det nedbør — og nedbøren kommer som snø.

— Både på Østlandet og Sørlandet kan vi vente oss nedbør fra fredag. Det meste som snø, bekrefter Camilla Albertsen, vakthavende meteorolog i Storm.

Ifølge langtidsvarselet ser det ut til at det vil falle mellom 2-5 centimeter snø hver dag på Østlandet. Slik vil det fortsette til et stykke ut i neste uke. På Sørlandet ventes det enda mere.

— Det kommer ikke store menger, men litt snø hver dag. Mest nedbør blir det på Sørlandet. Ved kysten kan nok nedbøren komme som regn, sier Albertsen.

Kulda holder seg
— Vil snøen bli liggende?

— Den vil bli liggende så lenge det fortsetter å være kaldt og kulda ser ut til å holde seg ut neste uke, sier meteorologen. Innimellom snøværet blir det trolig grått, både på Sørlandet og Østlandet.

Også meteorologene på Blinderne venter snø.

- Det vil ikke bøtte ned, men det vil drysse litt. Fra fredag vil det snø periodevis på Sørlandet og Østlandet. Det vil holde seg et stykke ut i neste uke, bekrefter Kristian Gislefoss, vakthavende meteorolog ved Meteorologsik institutt.

Han synes anslagene fra Storm om mellom 2-5 centimeter snø per dag høres riktig u.

- Av dette blir det ikke akkurat skiføre. Men det blir vinter, er Gislefoss med på. Han vil ikke si om det blir hvit jul.
- Det er for tidlig å si, sier han.

Sol i nord
I Nord- og Midt-Norge blir det sol.

— Vi vil finne det fineste været i Nord- og Midt-Norge. Lengst nord vil det være stort sett oppholdsvær, og de som har sol på denne tiden av året vil nok få sol. Temperaturene vil være litt variable, men det er selvsagt minusgrader. Trolig vil det ligge mellom null og minus fem grader ved kysten. I innlandet og på vidda blir det kaldere, sier hun.

I innlandet holder gradestokken seg under null også i Midt-Norge. Ved kysten blir det derimot plussgrader.

— I Trondheim blir det nok minusgrader, ifølge Albertsen.

Grått i vest
Da gjenstår været for Vestlandet.

— På Vestlandet blir det ikke så verst. I perioder vil nok sola dukke fram, i alle fall i nord. Denne uka blir det stort sett oppholdsvær, men fredag er det muligheter for litt lett regn, eller snø i indre strøk. Nest uke ser det ut til å bli grått og mer nedbør. Temperaturen vil holde seg stort sett som nå. Det kan kanskje blir litt kaldere, sier Albertsen.

• Sjekk været der du bor på db.no/vaer

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media