Vinteren lar vente på seg: - Uventet bonushelg

Til helga kan Sør-Norge nyte en uventet fin helg mens Nord-Norge må belage seg på bygevær og lave temperaturer. - Men til uka blir situasjonen snudd på hodet igjen, sier statsmeteorologen.

FINT HELGEVÆR: Mens Sør-Norge får fint vær og rolige vindforhold til helga, må Nord-Norge finne fram paraplyen. Gleden er likevel kortvarig i sør da situasjonen blir snudd på hodet til uka. Foto: NTB Scanpix
FINT HELGEVÆR: Mens Sør-Norge får fint vær og rolige vindforhold til helga, må Nord-Norge finne fram paraplyen. Gleden er likevel kortvarig i sør da situasjonen blir snudd på hodet til uka. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De som venter spent på vinteren må nok smøre seg med tålmodighet, ifølge statsmeteorologene ved Meteorologisk institutt.

Store deler av Sør-Norge kan nemlig vente seg uventet fint vær i helga.

Værvinnere i sør

Statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid opplyser overfor Dagbladet at Norge blir delt i to til helga med værvinnere i sør og kjøligere bygevær i nord.

- Norge blir delt i to, og Trøndelag og Sør-Norge får veldig fint vær med rolige vindforhold selv om det ikke nødvendigvis blir så mye sol der hele helga, sier Fagerlid.

Det kan riktignok bli en del lokale byger og tåke i deler av Sør-Norge i løpet av helga, men likevel ser det relativt lyst ut med lengre perioder med sol og fint vær.

- Det vil nok være skyer i Sør-Norge også, men vi har håp om perioder med sol, legger Fagerlid til.

- Uventet

Det fine helgeværet i Trøndelag og Sør-Norge overrasker statsmeteorologen som trodde det skulle bli langt kjøligere:

- Dette er på mange måter en uventet bonushelg for Sør-Norge. Vi var bekymret for helga og trodde det kom til å bli kjøligere, i hvert fall for Trøndelag og Vest-Norge, sier Fagerlid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer