VERST PÅ VESTLANDET  Fra og med lørdag blir det dårlig vær i hele Sør-Norge. Dagen i dag ser særlig håpløs ut for Vestlandet. Arkivfoto:Oddmund Lunde
VERST PÅ VESTLANDET Fra og med lørdag blir det dårlig vær i hele Sør-Norge. Dagen i dag ser særlig håpløs ut for Vestlandet. Arkivfoto:Oddmund LundeVis mer

Vinteren på vei tilbake

Nå blir det sludd, snø og ti grader kaldere. Men været blir ikke påvirket av asken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Trodde du at vinteren hadde sluppet taket for alvor? Da må du tro om igjen.


Ifølge værvarslinga gjør Kong Vinter comeback i Sør-Norge fra helgen av med snø og et temperaturfall på ti grader.

- Denne uken har vi hatt over 15 grader på Østlandet. Jeg tviler på at vi kommer over 5-6 grader i makstemperatur i helgen, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness ved meteorologsik institutt til yr.no.

Synker jevnt
På grunn av lavtrykk og kald luft fra nord vil temperaturen synke jevnt og trutt de neste dagene.

- Det blir ikke så varmt som det har vært. Nord for Lillehammer og i fjellet er det muligheter for snø. Fra onsdag i neste uke ser det ut til å bli enda kaldere. Da risikerer vi at det blir hvitt også i Nordmarka i Oslo, bekrefter statsmeteorolog Jan-Erik Brandt overfor Dagbladet.

På Vestlandet kan det falle snø helt ned i fjæresteinene søndag morgen. I de nordvestlige fjellområdene kan det komme opp til 20 centimeter snø.

For Oppland og Hedmark har Meteorologsik institutt lagt ut Obs-varsel hvor det advares mot lokalt vanskelige kjøreforhold i fjelltraktene på grunn av snø og vind.

I det foreløpige værvarselet fra lørdag til onsdag varslet det om en kjølig værtype i alle landets fylker. I Nordland og Troms meldes det om perioder med sol i innlandet. Men også her vil det komme byger med sludd og snø.

For Oslo-boere vil lørdagen komme som et lyspunkt, med forbigående litt høyere temperaturer.

- Asken påvirker ikke været
Når det gjelder asken som sprer seg over landet fra Island så vil ikke denne påvirke været nevneverdig.

- Du og jeg kommer ikke til å merke det. Til det er asken for høyt oppe i atmosfæren. Dette rammer bare flytrafikken, mener Jan-Erik Brandt, som tar et forbehold om at han ikke er ekspert på dette.

• Sjekk været der du er på Dagbladet.no/vaer