Vinteren skaper trafikkaos i amerikansk storby - flere drept i massiv kjedekollisjon

Flere hundre ulykker som følge av vinterværet. 

FLERE DREPT: Minst 67 biler og vogntog var involvert i en massiv kjedekollisjon på motorveien I-95 utenfor Baltimore i Maryland i USA. Foto: Sage Hiller/Reuters/NTB SCanpix
FLERE DREPT: Minst 67 biler og vogntog var involvert i en massiv kjedekollisjon på motorveien I-95 utenfor Baltimore i Maryland i USA. Foto: Sage Hiller/Reuters/NTB SCanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst to personer mistet livet og 15 ble skadd etter en massiv kjedekollisjon på en motorvei i den amerikanske storbyen Baltimore i delstaten Maryland, skriver The Baltimore Sun.

Minst 67 biler og vogntog er involvert i ulykken, som skjedde lørdag formiddag. En dramatisk mobilvideo som er delt i sosiale medier viser et vogntog som sklir ut av motorveien i stor hastighet, før det eksploderer i en enorm ildkule. Føreren av vogntoget og en annen person skal ha blitt drept av eksplosjonen.

Politiet i Baltimore opplyser at de har rykket ut til mer enn 200 trafikkulykker i løpet av lørdagen. Delstatspolitiet i Maryland opplyser på sin side at de har rykket ut til over 330 trafikkulykker, ifølge The Baltimore Sun.

- For seint

Vinterværet som herjer i regionen har ført til store utfordringer for bilister i Maryland, Virginia og Washington D.C.

- Folk kjører for fort for disse forholdene. Når man først mister kontrollen, så er det for seint, sier talsmann Charlie Gischlar ved trafikkmyndighetene i Maryland.

Tidligere på dagen var 23 biler involvert i en annen kjedekollisjon nord i Virginia. En mann ble seinere funnet død, litt over en kilometer unna ulykkesstedet. Politiet mener mannen trolig var involvert i ulykken, og at han har gått fra ulykkesstedet. Det er imidlertid uklart hvordan mannen døde.

En fjerde person ble påkjørt og drept på en hovedvei i Baltimore ved 5-tida på morgenen lørdag. Mannen skal ha gått ut av bilen sin, og ha blitt påkjørt av et vogntog, ifølge avisa.

Flykaos

143 fly ble lørdag satt på bakken på Baltimore-Washington internasjonale lufthavn, mens minst 125 flyvninger var forsinket som følge av vinterværet, ifølge FlightAware.com.

Samtidig var minst 7 000 husstander i Maryland uten strøm.

OBS!

Også i Norge er det vanskelige kjøreforhold flere steder. Meteorologisk institutt sendte lørdag kveld ut OBS-varsel om underkjølt regn for åtte fylker.

Varselet gjelder for Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark.

«Søndag ettermiddag og tidlig kveld kan det lokalt forekomme litt regn som kan fryse på bakken der det fortsatt er kald bakke og/eller kuldegrader», skriver Meteorologisk institutt på sine nettsider.

Lavereliggende områder litt inn fra kysten og videre innover i landet er mest utsatt, meldes det videre, ifølge NTB.