Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vinteren slår kraftig tilbake - opptil 70 cm snø i Sør-Norge

Sola flytter seg nordover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selv om det har vært aldri så flott med sol i sør og de første potetene i jorda i Rogaland i slutten av februar, får vårfornemmelsene en våt og isnende smekk i store deler av Sør-Norge i inngangen på mars.

- Nedbøren starter lengst sør tirsdag ettermiddag, og sprer seg østover og nordover i løpet av dagen. Det kommer 20-30 millimeter nødbør over Sørlandet i løpet av tirsdagen, og 5-7 millimeter så langt nord som Oslo litt seinere på dagen. I Oslo tyder alt på at nedbøren kommer som snø.

- På Sørlandet blir det sludd, regn og slaps helt ute ved sjøen. Kall det gjerne slush. Men slik temperaturen vipper rundt null, blir det ikke langt inn i landet før nedbøren kommer som snø, sier vakthavende ved Meteorlogisk institutt, Christian Gislefoss, til Dagbladet.

Onsdag kommer det 15 - 20 millimeter til på Østlandet. I kaldt vær tilsvarer det 15 - 20 centimeter snø. Etter temperaturutsiktene, varsler Gislefoss at det blir noe «lavere», men dessto våtere snø.

70 centimeter
Det blir nedbør - les snø - sør for Dovre og Stad helt fram til lørdag.

- Det er nok flere steder som vil få 70 millimeter nedbør resten av uka, og mye som snø. Det blir noen lokale «topper», som er vanskelig å stedfeste nå, sier Gislefoss.

Her kan du sjekke været der du trenger å vite hva som kommer.

Skiføret i Sør-Norge blir vedlikeholdt, inkludert løypene i skiskytter-VM i Holmenkollen, som starter torsdag. Den dårlige værnyheten for VM er at et lavt skydekke vil kaste en «forbannelse» med tåke over standplassene til og med søndag.

Sola flytter nordover
Sola flytter seg nordover, og langtidsvarselet tyder på finvær i rause porsjoner fra Trøndelag og nordover de nærmeste dagene.

Statsmeteorolog Christian Gislefoss oppfordrer alle som skal krysse fjellovergangene i Sør-Norge til å sjekke sist nytt om vær og kjøreforhold i dagene framover.

- Både langs kysten av Vestlandet og over fjellet vil det blåse liten til full storm. Selv om det ikke kommer så mye nysnø på fjellet de nærmeste dagene, kan sammenblåste skavler og dårlig sikt skape utrivelig kjøreforhold, påpeker Gislefoss.

 VRIENT OVER FJELLET DENNE UKA OGSÅ:  Søndag 21. februar var det store trafikkproblemer over Haukeli. To vogntogene og to busser fra Haukeliekspressen blokkerte E134 - i høyre kant. Webkamera: roldal.com.
VRIENT OVER FJELLET DENNE UKA OGSÅ: Søndag 21. februar var det store trafikkproblemer over Haukeli. To vogntogene og to busser fra Haukeliekspressen blokkerte E134 - i høyre kant. Webkamera: roldal.com. Vis mer