Vinteren slår kraftig tilbake - opptil 70 cm snø i Sør-Norge

Sola flytter seg nordover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv om det har vært aldri så flott med sol i sør og de første potetene i jorda i Rogaland i slutten av februar, får vårfornemmelsene en våt og isnende smekk i store deler av Sør-Norge i inngangen på mars.

- Nedbøren starter lengst sør tirsdag ettermiddag, og sprer seg østover og nordover i løpet av dagen. Det kommer 20-30 millimeter nødbør over Sørlandet i løpet av tirsdagen, og 5-7 millimeter så langt nord som Oslo litt seinere på dagen. I Oslo tyder alt på at nedbøren kommer som snø.

- På Sørlandet blir det sludd, regn og slaps helt ute ved sjøen. Kall det gjerne slush. Men slik temperaturen vipper rundt null, blir det ikke langt inn i landet før nedbøren kommer som snø, sier vakthavende ved Meteorlogisk institutt, Christian Gislefoss, til Dagbladet.

Onsdag kommer det 15 - 20 millimeter til på Østlandet. I kaldt vær tilsvarer det 15 - 20 centimeter snø. Etter temperaturutsiktene, varsler Gislefoss at det blir noe «lavere», men dessto våtere snø.

70 centimeter Det blir nedbør - les snø - sør for Dovre og Stad helt fram til lørdag.

- Det er nok flere steder som vil få 70 millimeter nedbør resten av uka, og mye som snø. Det blir noen lokale «topper», som er vanskelig å stedfeste nå, sier Gislefoss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer