Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vinteren stengte Eiffeltårnet

Og minus 32 grader i Sør-Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våren nekter fortsatt å vise seg i store deler av Europa. I Paris var Eiffeltårnet stengt for annen dag på rad på grunn av hålke i trappene, og i Nederland gikk veivesenet mange steder tomt for veisalt.

Salting holdt veitrafikken i noenlunde normal gjenge både i Nederland og andre europeiske land. Men siden salt får stål til å ruste, kan det ikke brukes i trappene i Eiffeltårnet, som derfor ble holdt stengt av hensyn til de besøkendes sikkerhet.

Is og snø

Nederland opplever ikke bare sterk kulde, men også de største snømengdene på 50 år. Mange nederlandske tog måtte fredag innstilles på grunn av frosne penser, og på flyplassen Schiphol utenfor Amsterdam oppsto det store forsinkelser i trafikken.

Fredag morgen var nærmere 100 biler innblandet i en massekollisjon på motorveien A15 nær byen Nijmegen øst i landet. Ingen mennesker mistet livet, men flere måtte skjæres løs fra bilene sine og sendes til sykehus for behandling.

I Østerrikes hovedstad Wien var rundt 350 bulldosere i sving for å rydde gatene for snø. Sprengkulden som de siste dagene har fått innbyggerne i Sør-Tyskland til å hutre, spredte seg fredag nordover i landet, og også i det sørlige Storbritannia var det svært kaldt.

Vår

Nordeuropeere som ønsket seg vårvær, måtte fredag reise minst så langt sør som til Hellas. I hovedstaden Aten ble det ved middagstider målt 15 varmegrader, og i den greske delen av Nikosia på Kypros steg termometeret sågar til 20 grader.

image: Vinteren stengte Eiffeltårnet

Men i Italia var det fortsatt full vinter, og mange skoler holdt stengt på grunn av kulden. I høydedragene i Umbria-regionen i de midtre delene av landet falt temperaturene enkelte steder helt ned i 32 kuldegrader fredag.

I Kent helt sør i England måtte sykepleiere ha hjelp fra soldater med terrenggående kjøretøyer for å komme seg på jobb. Om lag 350 skoler i de sørøstlige delene av landet lot elevene få fri fordi det var så kaldt i klasserommene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!