Vinteren vanskeliggjør letinga etter Janne (36) - søker med gravemaskin

- Vi gjennomsøker området rundt funnstedet. Der er det gårder, husstander og hager, sier politiadvokat om søket etter Janne Jemtland.

LETER: Søndag ettermiddag rekvirerte politiet i Hedmark en gravemaskin til bruk i søket etter den savnede 36-åringen.

Foto: Stian Bye Høgsveen / Ringsaker Blad
LETER: Søndag ettermiddag rekvirerte politiet i Hedmark en gravemaskin til bruk i søket etter den savnede 36-åringen. Foto: Stian Bye Høgsveen / Ringsaker BladVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 29. desember ble Janne Jemtland (36) fra Brumunddal meldt savnet. Siden den gang har politiet funnet to blodspor etter henne.

Søndag ettermiddag rekvirerte politiet i Hedmark en gravemaskin som de nå bruker i søket etter Jemtland.

- Det er for å undersøke noen gjødselhauger på et jorde, sier innsatsleder Frode Hjulstad i politiet til Hamar Arbeiderblad.

Ifølge Ringsaker Blad ligger gjødselhaugene det graves i på kanten av et jorde som tilhører gården Jemtland.

Så langt er de to blodfunnene de eneste fysiske funnene politiet har bekreftet i forbindelse med letingen. Et av blodfunnene ble gjort ved en basestasjon rett utenfor Brumunddal sentrum, et annet ved Lillehaugveien rundt en halvannen kilometer unna det første.

- I begge tilfellene er det snakk om omtrent de samme mengdene blod. Det er snakk om mer enn en dråpe, og blodmengdene var synlige for dem som tipset oss om funnene, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet.

Tror noe kriminelt har skjedd

Politiadvokaten sier at blodsporene ble funnet i umiddelbar nærhet til veibanen.

- Det første funnet styrket teorien om at noe kriminelt har skjedd henne. For øyeblikket ser det mer sannsynlig ut enn at det motsatte, sier van der Eynden.

På spørsmål om politiet tror det kan være snakk om en påkjørsel, svarer politiadvokaten følgende:

- Vi går bredt ut og undersøker alle teorier. Vi kan ikke utelukke noe, og påkjørsel er en av flere teorier som vi undersøker.

Vinteren vanskeliggjør letinga etter Janne (36) - søker med gravemaskin

Vanskelige vinterforhold

Søndag var blodsporene etter den savnede Jemtland de eneste konkrete sporene politiet hadde å vise til.

André Lillehovde van der Eynden forklarer at vinteren har gjort letingen vanskelig. Det samme gjør de mange dyresporene i området.

- Ved begge funnstedene er det betydelig mengder snø, Det gir utfordrende arbeidsforhold og vanskeliggjør søket. Kriminalteknikere har nå god bistand fra Kripos, og området rundt funnstedet saumfares av 20 personer fra Sivilforsvaret.

Saumfarer området

Tidligere i dag skrev TV 2 at politiet gjennomsøker et gårdsområde i forbindelse med saken, og at de har etablert en base rett ved det aktuelle jordet.

Da Dagbladet spør van der Eynden angående denne letingen, sier han at leting i gårdsområder er en del av det større søket.

- Vi gjennomsøker området rundt funnstedet. Der er det gårder, husstander og hager, sier van der Eynden.

Ingen konkrete mistenkte

Politiet gjennomfører også rundspørring i området.

Håpet er å finne fram til personer som kan bidra til å kartlegge Janne Jemtlands bevegelser, eller som har annen relevant informasjon. Da Jemtland ble meldt savnet, snakket etterforskerne med hennes pårørende og bekjente.

- Miljøet hun tilhører er ikke spesielt relevant for etterforskningen per nå, sier André Lillehovde van der Eynden til Dagbladet søndag.

Han sier at politiet heller ikke har noen konkret mistenkte i saken.