Vinterferie-folket hjem i sneglefart

Familier med stasjonsvognen full av barn, bikkjer og skiutstyr fikk en grei hjemtur søndag etter endt vinterferie, så sant de kunne parkere bilen hjemme før ettermiddagen. For senere på søndagen måtte bilistene snegle seg hjemover i lange køer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På E 16 på strekningen Hønefoss-Sollihøgda var det en 11 kilometers kø ved 17-tiden i dag, opplyser Vegmeldingssentralen til NTB.

På samme tidspunkt var det saktegående kø på E 6 på strekningen ved Hamar-Minnesund, mens det var små køer på strekningen Lillehammer-Mjøsbrua og på E 18 fra Vinterbru til Oslo S.

Mange steder var det tett trafikk på veiene.

Stengte veier

Riksvei 13 Vikafjellet var i dag åpen for fri ferdsel, og ut på dagen kunne ryddemannskapene også melde at riksvei 7 over Hardangervidda mellom Hordaland og Buskerud nå var åpen for fri ferdsel.

Holmestrandstunnelen på E 18 var stengt også i dag, og bilister ble rådet til å velge omkjøring via Holmestrand sentrum. Ellers var riksvei 53 Tyin-Årdal stengt hele dageng og riksvei 72 Vaterholmen-riksgrensen over Skalstufjellet stengt på grunn av uvær. Riksveiene 655 Norangsdalen var også stengt, mens riksvei 776 Høylandet-Salsbruket (Skrøyvdalsvegen) er åpne igjen for fri ferdsel.

Ellers var det kolonnekjøring på E 69 Skipsfjordhøgda-Skarsvåg i Finnmark og E 75 Kiberg-Vardø i Finnmark.