Vinterføre i Sør-Norge

Trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen sør, Andreas Larsen, forteller til Dagbladet at de har registrert tre trafikkuhell tirsdag morgen.

Haukelifjell: Slik ser det ut på Haukelifjell tirsdag morgen. Foto: Statens vegvesen
Haukelifjell: Slik ser det ut på Haukelifjell tirsdag morgen. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Har du bilder eller video? Tips oss på 2400@db.no.

Mandag sendte Meteorologisk institutt ut et farevarsel for snø i både Hedmark, Oppland, Telemark, Buskerud og helt sør i Trøndelag.

For Telemark og Buskerud vil snøgrensa ligge på 300 til 500 meter, advarte de.

Det har trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen sør, Andreas Larsen, også merket seg.

- I løpet av noen timer tirsdag morgen har vi hatt tre trafikkuhell på E134. Det ser ut til at det meste av uhellene gjelder vogntog, sier Larsen til Dagbladet.

- Vinterdekk som gjelder

Han forteller at det i lavlandet er mildere og bare veier. Men dersom man kommer seg i høyden, særlig i typiske snøhull, så er det én ting som gjelder:

- I dag er det vinterdekk som gjelder dersom man skal kjøre i utsatte områder. Er man i tvil i dag, så er det bare å bytte.

Larsen forteller at det ser ut til å snø fra Haukeli og helt ned til Notodden på E134 tirsdag morgen. Han forteller også at veien er stengt oppe ved Haukeli og ned mot Vinje.

VINJE: Skal du kjøre på E134 ved Vinje, så kan det være lurt å bruke vinterdekk. Foto: Statens vegvesen
VINJE: Skal du kjøre på E134 ved Vinje, så kan det være lurt å bruke vinterdekk. Foto: Statens vegvesen Vis mer

På sitt verste

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Espen Biseth Granan, forteller til Dagbladet at det er minusgrader på fjellovergangene i de utsatte områdene tirsdag morgen.

- Nede ved Notodden er det sludd nå i morgentimene. Også skal man ikke langt opp i fjellet før det er mer hvitt i nedbøren, forteller Granan til Dagbladet og fortsetter:

- Det er på sitt verste i lavtliggende deler på Østlandet og i Telemark nå på morgenen. Ved Notodden så vil nok temperaturen stige litt fra ettermiddagen, slik at snøen kanskje vil smelte. Haukeli ligger derimot såpass høyt, at der vil det fortsatt være hvitt.

Han gjentar budskapet til trafikkoperatøren:

- Hovedinntrykket er at folk må ta hensyn til kjøreforholdene, så sommerdekk er nok ikke så veldig lurt. Også om man skal opp i høyden seinere i uka, så bør man være oppmerksom på fortsatt ustabile værperioder.

AMBJØRNDALEN: Slik ser det ut på E134 ved Ambjørndalen. Foto: Statens vegvesen
AMBJØRNDALEN: Slik ser det ut på E134 ved Ambjørndalen. Foto: Statens vegvesen Vis mer

Trafikkuhellene

04.08: Natt til tirsdag var to vogntog involvert i en trafikkulykke på E134 ved Vinje. Førerne mottok tilsyn av helsepersonell, men ingen av dem ble skadd.

Ulykken fant sted i forbindelse med en forbikjøring, hvor den ene lastebilen fikk sleng på tilhengeren, ifølge politiet.

05.23: På E134 ved Meheiaveien var tre biler involvert i en trafikkulykke. En av bilene kjørte i grøfta, mens de to andre ikke klarte å stoppe, ifølge politiet. Fire personer var involvert i ulykken og alle ble sendt til sykehus for tilsyn, ifølge Telemarksavisa.

- Glatt på stedet, advarte politiet.

06.19: To personbiler kjørte i fronten på et vogntog, ifølge politiet. Ulykken fant sted i forbindelse med veiarbeid, hvor lastebilen sannsynligvis har kjørt på rødt lys, melder de. Ingen ble meldt alvorlig skadd.

NOTODDEN: Like øst for Notodden ser det slik ut tirsdag morgen. Foto: Statens vegvesen
NOTODDEN: Like øst for Notodden ser det slik ut tirsdag morgen. Foto: Statens vegvesen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer