Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vinterlig vårpause i nord

En drøy måned etter at NM i snømåking var unnagjort, la mange tromsøværinger om til sommerdekk. De tok feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Tromsø har nemlig mai verken vært grønn eller mild. Som pensjonist Arild Danielsen uttaler til Nordlys fredag:

- Her bør man aldri skifte dekk før 17. mai. Jeg sier som tyskerne sa under krigen: Bor du her oppe, må du leve med ni måneder vinter og tre måneder dårlig skiføre.

De siste par dagene har våren tatt en iskald pause. Over et minkende, men råttent snølag fra den andre ekstremvinteren på tre år, har tromsøværingene torsdag og fredag våknet til fersk og kritthvit snø. Den sagnomsuste målestaven ved Vervarslinga for Nord-Norge var fredag morgen dekket av 121 centimeter snø.

Er det rart turoperatørene knapt har en ledig plass på direktefly fra Nord-Norge til Syden?

(NTB)

VÅRTEGN I SNØEN:</B> Tromsøværinger som har skiftet til sommerdekk, må ta beina fatt. Men de kan plukke hestehov i snøen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling