FARVEL SAMMEN: Violet og Floyd Hartwig fra California var gift i 67 år og denne måneden tok de farvel med denne verden sammen. Paret døde med bare noen få timers mellomrom, mens de holdt hverandres hender. Foto: Hartwig Family / Reuters / NTB Scanpix
FARVEL SAMMEN: Violet og Floyd Hartwig fra California var gift i 67 år og denne måneden tok de farvel med denne verden sammen. Paret døde med bare noen få timers mellomrom, mens de holdt hverandres hender. Foto: Hartwig Family / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Violet og Floyd var gift i 67 år og døde mens de holdt hverandres hender

- Folk skjønner ikke hva ekteskap er lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien til Floyd (90) og Violet Hartwig (89) er kanskje ikke unik - men paret fra California i USA rører mange etter at begge sovnet inn tidligere i februar.

Paret var gift i 67 år og selv da døden skulle skille dem ville de holde sammen, skriver Associated Press.

Begge sovnet inn 11. februar og hadde et ønske om å dø i deres eget hjem. Med deler av familien til stede - og med sengene skjøvet sammen - sovnet først Floyd inn. Fem timer senere døde Violet, samtidig som de holdt hverandres hender.

- De ønsket å forlate oss sammen. Det var ment å skje på denne måten, sier dattera Donna Scharton i et intervju torsdag.

Dagbladet omtalte tidligere i februar det norske paret Magny (87) og Anders (88) som var uadskillelige i 66 år. Så forlot de verden nesten samtidig.

Møttes på dans Historien om Floyd og Violet har trolig mange likhetstrekk.

Begge vokste opp i California og de kjente hverandre som barn. Romansen oppsto først i den lokale dansehallen da Floyd jobbet i marinen.

Paret giftet seg 16. august 1947 - og selv om Floyd stadig var på reise, glemte han ikke å sende brev hjem til kona. Violet har tatt vare på over hundre brev som ble sendt i dette tidsrommet.

Etter hvert som Floyd flyttet hjem for godt fostret de opp tre barn på gården sin, der de drev med bomull og kalkuner.

- De ga alt for hverandre. Selv andre som møtte dem sa de hadde en unik forbindelse, sier dattera Donna.

Etter hvert fikk Floyd og Violet fire barnebarn og ti oldebarn.

- Folk skjønner ikke For noen år tilbake fikk Floyd kreft, og ble senere diagnostisert med nyresvikt.

Samtidig led Violet av demens.

Nylig fikk begge til slutt beskjed om at de kun hadde to uker igjen. Sammen med familien til stede sovnet de begge inn. Sammen.

Barnebarnet Cynthia Letson forteller:

- Jeg tror ikke folk skjønner hva ekteskap egentlig er lenger, sier Letson.

SENDTE BREV: Floyd og Violet giftet seg i 1947. Samtidig som Floyd var i marinen, sendte han et flertall brev hjem til kona som er ivaretatt. Foto: AP Photo/Cynthia Letson
SENDTE BREV: Floyd og Violet giftet seg i 1947. Samtidig som Floyd var i marinen, sendte han et flertall brev hjem til kona som er ivaretatt. Foto: AP Photo/Cynthia Letson Vis mer