VIP-klubber tatt for diskriminering av innvandrere i døra

Skjenkekontrollen kjørte stikkprøver med svarte og hvite nordmenn i køene.

- DISKRIMINERTE: La Belle Sole har diskriminert folk køen i utenfor, basert på deres etnisitet, mener Likestillings- og diskrimineringsombudet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- DISKRIMINERTE: La Belle Sole har diskriminert folk køen i utenfor, basert på deres etnisitet, mener Likestillings- og diskrimineringsombudet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) fant i slutte av oktober seks utesteder i Oslo skyldige i etnisk diskriminering.

Stikkprøver utført av Næringsetaten i Oslo kommune viste at hvite og mørke ikke ble behandlet likt av utestedene. Nå varsler diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik en knallhard kamp mot eiere som sorterer folk etter hudfarge.

Skjenkebevilling - Ingen behøver å lure på om det skjer etnisk diskriminering i døra på utesteder. Vi vil jobbe for at de mister skjenkebevillingen om det gjentar seg. Og det svir, fordi «money talks», sier Ørstavik til Dagbladet.

Dette er samme straff som gis dersom det oppdages skjenking av mindreårige. Uten bevilgning er det ofte kroken på døra for nattklubber og puber.

Kommunen og Antirasistisk senter bestemte seg i sommer for å gjennomføre anonyme kontroller mot sju utestederfor å sjekke om de diskriminerte mørkhudede.

Hvite slapp inn Utestedene avviste sivilt kledde mørkhudede kontrollører med begrunnelse om at gjestene var i feil aldersgruppe, gikk i feil klær eller ikke stod på gjestelista.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.