VIP-playboy (35) utpekt som hovedmann

En norskpakistaner (35) med skyhøy sigarføring blant tv-kjendiser, finansmenn og multikriminelle i Oslo, er utpekt som hovedmann i amfetaminsaken der Warloes venn er fengslet.

LUKSUSLIV: På Oslos eksklusive nattklubber og blant kriminelle er 35-åringen kjent som sosial og spandabel. Han reiser ofte til utlandet, her på Nikki Beach i St. Tropez for rundt to år siden. Mannen er aldri straffedømt.
LUKSUSLIV: På Oslos eksklusive nattklubber og blant kriminelle er 35-åringen kjent som sosial og spandabel. Han reiser ofte til utlandet, her på Nikki Beach i St. Tropez for rundt to år siden. Mannen er aldri straffedømt.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har pågrepet og varetektsfengslet seks personer i en større amfetaminsak der den nære vennen til stortingsrepresentant Henning Warloe er en av de fengslede.

Selv ble Warloe pågrepet etter at politiet fant en mindre mengde narkotika da de gikk til razzia i stortingsleiligheten hans for å arrestere vennen, en 31-åring fra Akershus. Han hadde i en periode full tilgang til leiligheten og egen nøkkel.

Warloe regnes som helt perifer, og politiet knytter ham ikke til hovedkomplekset.

- Stort nettverk 31-åringen skal ha tatt på seg skylden for amfetaminfunnet i leiligheten, og har uttrykt at politikervennen ikke hadde noe med det å gjøre.

- Vi har som mål å ramme det vi mener er et større nettverk av oppbevaring og omsetning av narkotika i hele vårt distrikt. Det er tidlig i etterforskningen foreløpig, men vi utelukker ikke flere pågripelser, sa politiadvokat Åse Kjustad Eriksson til Romerikes Blad i går.

Etter det Dagbladet forstår har den antatte amfetaminligaen blitt etterforsket siden i fjor høst, med omfattende bruk av blant annet telefonavlytting og spaning. I januar pågrep politiet en litauer, som skal ha hatt to kilo amfetamin i en bil.

Politiet etterforsker nå om de mest sentrale siktede også kan være knyttet til langt større partier, men det er foreløpig ikke gjort nye beslag. To menn ble pågrepet på Romerike for to uker siden, før politiet så seint som på fredag gikk til aksjon mot ytterligere tre menn.

Blant de sist pågrepne er en 35 år gammel norskpakistaner bosatt i Lørenskog. I oslopolitiet ble han i flere år regnet som en del av den mest sentrale kretsen i B-gjengen, til tross for at han aldri har blitt straffedømt.

Dyr livsstil Gjeng-etterforskerne i Oslo og  politiet på Romerike har i lang tid vært provosert over 35-åringens høye pengeforbruk i offentligheten, som etterforskerne har sett i lys av mannens relativt lavt lønnede stilling i Posten.

35-åringen har lenge vært en profil i Oslos uteliv, der han har vært med på å bestille VIP-avdelinger, tilsynelatende spandert drinker for mange tusen kroner, og posert på bilder med kjendiser, realitydeltagere, glamourmodeller og finansmenn.

Han har også opptrådt på noen av byens mest eksklusive nattklubber og privatfester i selskap med tunge kriminelle, blant dem mannen som ble forsøkt drept med sju skudd på Jordal for to år siden, en beryktet torpedo og norskpakistanere som i i flere år var regnet som overhoder i gjengmiljøet.

Utenlandsreiser har vært en sentral del av livsstilen til 35-åringen de siste åra. Han har hatt høy sigarføring på ekstravagante fester på steder som St. Tropez og Dubai, også der sammen med både straffedømte og andre pengesterke, kjente nordmenn.

Nekter straffskyld Med støtte fra oslopolitiets bevæpnede spanere fra Seksjon for organisert kriminalitet, stormet Romerike politidistrikt 35-åringens bolig i Lørenskog fredag morgen.

Han har blitt avlyttet og overvåket på ulike måter i mange uker, og etter det Dagbladet forstår var det opplysninger fra kommunikasjonskontrollen som ble framhevet da 35-åringen på mandag ble besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Nå har narkoetterforskerne i Romerike utpekt ham som en hovedmann i amfetamin-nettverket.

- Min klient nekter enhver befatning med denne saken. Såvidt jeg forstår er dessuten ikke dette noen stor sak i narkotika-sammenheng, siden de har siktet ham etter Straffelovens § 162 2. ledd, sier 35-åringens forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen, til Dagbladet.

Advokaten mener det ikke er noen grunn til å se 35-årings livsstil i sammenheng med straffesaken.

 - Vi forholder oss til siktelsen og ikke irrelevante forhold. Jeg reagerer på at politiet spekulerer i dette, det er i så fall svært betenkelig, sier Lind Iversen.

MYE PÅ FARTEN: Her er 35-åringen (t.h.) i Dubai i 2010. Mannen til venstre, som av politiet regnes som multikriminell, ble seinere samme år skutt sju ganger i et attentat på Jordal i Oslo.
MYE PÅ FARTEN: Her er 35-åringen (t.h.) i Dubai i 2010. Mannen til venstre, som av politiet regnes som multikriminell, ble seinere samme år skutt sju ganger i et attentat på Jordal i Oslo. Vis mer