Vipps kastet ut Resett. Nå snur de

Bare timer etter at DNB-tjenesten ble sperret for det omstridte nettstedet, har Vipps nå snudd.

FÅR VIPPS TILBAKE: Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett.no. De ble tidligere i dag kastet ut av Vipps, men tjenesten er nå påskrudd igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FÅR VIPPS TILBAKE: Helge Lurås er redaktør for nettstedet Resett.no. De ble tidligere i dag kastet ut av Vipps, men tjenesten er nå påskrudd igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Slik Dagbladet meldte tidligere i dag, ble det omstridte nettstedet Resett i dag kastet ut av DNB-tjenesten Vipps.

Vipps begrunnet utkastelsen med brudd på tjenestens vilkår og misbruk av Vipps' merkevare.

Begrunner utkastelse

Få timer etter at nyheten ble kjent, er det nå mulig å bruke Vipps igjen for å donere penger til Resett. Det opplyser kommunikasjonssjef i Vipps, Hanne Kjærnes til Dagbladet like før klokka 19.00 i kveld.

Hun begrunner også hvorfor Vipps ble skrudd av for nettstedet.

- Det fremstår som om vi har gitt en uttalelse til Resett om deres virke, det har vi ikke gjort. I Vipps er det rutine å skru av brukersteder når de bryter med våre vilkår, og i dette tilfellet misbruker vår merkevare med villedende informasjon, skriver Kjærnes i en SMS.

Hun viser til Resetts sak fra tidligere i dag om at «Vipps lot seg ikke skremme av Resett-sabotør, forsvarte kundeforholdet med nettavisen». Vipps reagerte på denne formuleringen og mener at Resett har gitt uttalelser på vegne av deres merkevare uten at dette er tilfellet.

- En direkte reaksjon

I teksten på Resett tidligere i dag, skriver imidlertid nettstedet at lesere kan vise sin motstand til sabotører av dem ved å bruke Vipps:

«Resett har tapt annonseinntekter de siste ukene på aktivismen til sabotørene, men du kan vise din motstand ved å bruke Vipps’ mobiltjeneste.»

- Vi driver med betalingstjenester og går ikke inn i hva tjenestene brukes til, så lenge de opererer innenfor norsk lov og våre vilkår. Tjenesten er nå skrudd på etter en tilbakemelding til Resett, og vi forutsetter at det ikke gis uttalelser på vegne av vår merkevare i fremtiden.

Tidligere i dag sa hun til Dagbladet.

- Det er en direkte reaksjon på hvordan de framstilte Vipps i en sak. Det var en sammenblanding i deres dekning som var en årsak til at vi valgte å sperre Resett, sier Kjærnes.

Resett, som i den siste tida har blitt svartelistet av flere store annonsører og blokkert fra Googles annonsetjeneste AdSense, mister dermed enda en inntektskilde i form av DNB-tjenesten Vipps.

Omstridt

Resett oppdaget utkastingen etter at flere lesere gjorde dem oppmerksom på at deres nummer i Vipps ikke fungerte. Da de tok kontakt med Vipps skal de ha fått beskjed om at nettsiden er «så polariserende at Vipps ønsker å avslutte kundeforholdet», skriver nyhetsbyrået NTB.

Kjærnes tilbakeviser dette overfor NTB.

- Så vidt meg bekjent har vi ikke uttalt oss om denne saken til Resett, sier hun.

I forkant av utkastingen gjorde en person på Twitter Vipps oppmerksomme på at det var mulig å overføre penger til Resett via deres tjeneste.

Google begrunner svartelistingen av det omstridte nettstedet med at Resett skal ha brutt regelverket til annonsetjenesten AdSense, som sier at det ikke er lov til å oppfordre leserne til å klikke på annonser fra Google.

- Vi mener vi ikke brøt regelverket. Oppfordringen har vært at leserne skulle handle hos annonsørene, ikke bare klikke på annonser, sa Helge Lurås til Kampanje da.