Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vipps-underskudd på over 150 millioner kroner

Vipps hadde utgifter på 157 millioner kroner mer enn inntektene i fjor. Sjefen for tjenesten sier det skyldes investeringer i teknologi.

UNDERSKUDD: Vipps hadde utgifter på 157 millioner kroner mer enn inntektene i fjor. Sjefen for tjenesten sier det skyldes investeringer i teknologi. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
UNDERSKUDD: Vipps hadde utgifter på 157 millioner kroner mer enn inntektene i fjor. Sjefen for tjenesten sier det skyldes investeringer i teknologi. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsrapporten for Vipps legges fram onsdag, men E24 har fått tilgang til den allerede tirsdag. Ifølge nettstedet lå driftsinntektene på 30 millioner kroner, mens driftskostnadene var 187 millioner kroner. I kostnadene ligger blant annet 88 millioner kroner til konsulenter, utvikling og drift av IT-systemer.

– Det volumet som vi har på Vipps nå, så vi ikke for oss i 2015. Det må vi innrømme nå i ettertid, sier daglig leder Rune Garborg i Vipps.

Rundt 350.000 transaksjoner gjennomføres med Vipps hver dag, ifølge årsrapporten. Driften av tjenesten er nå skilt ut fra DNB, men banken har en eierandel på 51,5 prosent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!