Virilt med mange barn

Menn går for kvantitet fremfor kvalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene i den landlige delstaten Kelantan i Malaysia er imot prevensjon, melder AP. De mener nemlig at størrelsen på familien sier noe om hvor flinke de er til å prestere i den ekteskapelige sengen.

Det er særlig i de muslimskdominerte rurale områdene at mennenes stolthet er avhengig av antallet barn. Det er vanlig med opptil fjorten barn. Konene (de praktiserer nemlig flerkoneri) tillates ikke å bruke prevensjon. De fleste mennene i Kelantan mener dessuten at bruk av prevensjon strider mot Islams lære.

- Slike foreldre klarer sjelden å sørge for skikkelig utdanning for barna sine, sier Rozi Mud, direktør for statlig utvikling og planlegging i Kelantan.

- Religionen anbefaler kvalitet framfor kvantitet. Men de fleste i delstaten misforstår konseptet familieplanlegging, sier Rozi.

Av omkring 700.000 voksne kvinner i delstaten, deltok bare 2283 i familieplanleggingsprogrammet som var sponset av staten.

Polygami er tillatt i Indonesia - skjønt kun for muslimer. Kelantan er bastionen til det fundamentalistiske pan-malaysiske islamske partiet og er den eneste delstaten som kontrolleres av opposisjonspartiet.

Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix
Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix Vis mer