Virke-direktør: - Foreldre ødelegger barnas jobbframtid

Mange foreldre syr puter under armene på barna sine og ødelegger barnas karriere og framtid, mener Virke-direktør Vibeke Hammer Madsen.

KRITISERER: Direktør for arbeidsgiverorganisasjonen Virke, Vibeke Hammer Madsen, mener mange foreldre gjør sine barn en bjørnetjeneste. Foto: Morten Holm / Scanpix
KRITISERER: Direktør for arbeidsgiverorganisasjonen Virke, Vibeke Hammer Madsen, mener mange foreldre gjør sine barn en bjørnetjeneste. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Norske foreldre syr puter under armene på barna sine og tar dem med på hytta og lange utenlandsturer når de heller burde vært hjemme og jobbet, sier Madsen til Dagsavisen.

Hun mener god råd og økonomisk velstand har ført til at mange foreldre er mer opptatt av nye opplevelser og samvær med venner og familie enn barnas karriere og framtid. Mange foreldre gjør dermed barna sine en stor bjørnetjeneste, mener Virke-direktøren.

- Mange unge får det de trenger av foreldrene og er ikke avhengige av selv å tjene penger mens de er under utdanning. Foreldrene, på sin side, mener det er viktig at barna skal ha helt fri når de har fri fra skole og studier. Det mener jeg er feil, sier Madsen

Ifølge Statistisk sentralbyrås arbeidskraftundersøkelse har det vært en synkende yrkesaktivitet blant norsk ungdom det siste året. Andelen unge som kombinerer deltidsarbeid og utdanning, sank fra 58 til 54 prosent fra første kvartal 2013 til samme periode i år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer