Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Virke til enighet med YS og LO i lønnsoppgjøret

Hovedorganisasjonen Virke er enig med YS og LO etter å ha forhandlet om nærmere 40 tariffavtaler. Årslønnsveksten blir på 2,8 prosent, i tråd med frontfaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Virke , som meldte om enigheten torsdag ettermiddag, omtaler forhandlingene som effektive.

– Jeg er tilfreds med resultatet i årets oppgjør. Det gir reallønnsvekst innenfor forsvarlig rammer, sier Inger Lise Blyverket, forhandlingsdirektør i Virke.

– Vi har fått innfridd våre krav om økt kjøpekraft for alle våre medlemmer og en framtidig bedre avtalefestet pensjonsordning, sier forhandlingsleder Vegard Einan i YS.

– Resultatet av forhandlingene er i tråd med meklingsresultatet i LO-NHO-oppgjøret. Det er vi godt fornøyd med, sier LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik, som har vært forhandlingsleder. Hun trekker blant annet fram et solid løft for de lavtlønte.

Oppgjøret omfatter rundt 16.000 LO-medlemmer og 7.000 medlemmer i YS.

Enigheten baserer seg på resultatet i frontfaget. Skulle dette resultatet bli nedstemt i uravstemningen fredag denne uka, er partene enige om å gjenoppta forhandlingene når det foreligger et resultat. Fristen for uravstemningen for oppgjøret det ble enighet i torsdag, er 30. mai.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media