Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Virkelighetens «Breaking Bad»: - Jeg fikk vite at jeg var alvorlig syk

Mann i 60-åra forteller at han solgte kokain for å finansiere sin egen begravelse.

BREAKING BAD: Bryan Cranston i rollen som Walter White i den kritikerroste tv-serien. Foto: AMC / Everett Collection
BREAKING BAD: Bryan Cranston i rollen som Walter White i den kritikerroste tv-serien. Foto: AMC / Everett Collection Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag morgen fikk retten i italienske Bergamo høre en beretning som var som snytt ut av AMC-dramaet «Breaking Bad».

En eldre herre i 60-åra hadde blitt pågrepet av politiet og siktet for besittelse av kokain. Mannens forklaring hørtes sannsynligvis kjent ut for de som har bevitnet Bryan Cranstons mørke reise i tv-serien.

Pensjonisten forklarte nemlig at han nylig hadde fått en alvorlig diagnose, og derfor hadde bestemt seg for å selge kokain slik at han kunne etterlate noe til familien. Det skriver L'Eco di Bergamo.

- Pengene jeg hadde i lomma tjente jeg samme morgen på å selge narkotika. Jeg fikk vite at jeg er alvorlig syk, og jeg ville bare finne en måte jeg kunne tjene litt penger på. Jeg ville ha noe familien min kunne arve, og hjelpe til med kostnadene for begravelsen, fortalte han.

UMULIG Å SI NEI: Da 17 år gamle Stefan Montana fikk hjelp av Bryan Cranston til å invitere Maddie til skoleballet, skjedde det hele i «Breaking Bad»-stil. Video: Stefan Montana Vis mer Vis mer

Lagret i skur

Pågripelsen skjedde uten dramatikk, og mannen innrømmet også at han hadde gjemt unna ytterligere seks gram kokain og i overkant av 13 000 kroner i et skur på tomta si.

Han fortalte videre at han hadde kommet seg fra den alvorlige sykdommen, og at han hadde planer om å gi seg etter at han hadde solgt unna den kokainen han hadde.

Mannen ble løslatt fra politiets varetekt i påvente av neste høring. Den er foreløpig satt til 18. januar.

Seks år i fengsel

Hvorvidt den eldre italienske mannen hadde latt seg inspirere av Walter Whites metamfetamin-imperium vites ei. Langt tydeligere var det i saken mot Daniel Aimson fra Manchester for et snaut år siden.

Den 36 år gamle politimannen skal ha vært hekta på tv-serien, og da politiet aksjonerte mot ham i 2016 fant de over 160 cannabisplanter, i tillegg til om lag 250 000 kroner.

Beslaglagte videoer fra hans eget overvåkningskamera, viste at Aimson eide en t-skjorte med «Heisenberg» påskrevet. Dette var Walter Whites alter ego i «Breaking Bad».

- Bevisene viser at han både har organisert og finansiert dyrkingen, i tillegg til at han har fulgt opp operasjonen på daglig basis. I de mange tekstmeldingene han har sendt, er det klart at Aimson fråtset seg i sitt dobbeltliv som både offiser og kriminell. Han hadde tydeligvis planer om å utvide virksomheten sin, sa aktor Owen Edwards til The Telegraph.

Han ble dømt til seks år og fire måneder i fengsel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!