Virkelighetsfjerne nordmenn

Kan dette skje i Finland så kan det skje i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vi har en lite voldelig kultur her til lands. Vi har hatt episoder med selvdrap, men svært få. I tillegg har vi et velferdssystem som lettere fanger opp personer som faller utenfor», sa voldsforsker Ragnhil Bjørnebekk i etterkant av skoledrapet i Finland.

Hun tror med andre ord ikke det er stor sannsynlighet for at et skoledrap kan skje i Norge. Hvorfor? Det fantastiske velferdssystemet.

Så virkelighetsfjern går det altså an å være.

Et skoledrap som det i Finland kan skje i Norge også. Det er mange i dette landet som blir utfrosset og direkte mishandlet i sin skolehverdag. Pågår dette over lang nok tid, så vil jeg tro at selvhatet og depresjonen blir for mye. Da stenger man av, for ingen kan makte et konstant press.

Jeg vil også tro at gjerningsmennene er overfølsomme individer, altså det motsatte av kalde og kyniske, som enkelte kanskje tror. Man blir avstumpet av å leve slik som disse folkene gjør. Rasjonell tenking slutter og fungere, paranoia og hat begynner å dominere tankebildet. Man begynner å hate istedenfor å konsentrere seg om den lammende dårlige følelsen og oppfatningen man har fått av seg selv på grunn. av de andre.

Sannheten er: Kan dette skje i Finland, så kan det skje i Norge.

Dette skjer over hele verden. Alle gjerningsmennene har en slags "profile". De er alle litt utenfor, litt sosialt isolert og ekskludert. De finnes over hele den vestlige verden. ikke bare i syke USA, men også her i friske velordnede Norden. Så rart...

Istedenfor å konsentrere seg om systemfeil, så konsentrerer man seg om individet. Dette skjer i USA, og nå hører vi det samme tullet fra våre egne "eksperter", bare med annen retorikk og fokus selvfølgelig.

HVA MED NORGE?: - Et skoledrap som det i Finland kan skje i Norge også. Det er mange i dette landet som blir utfrosset og direkte mishandlet i sin skolehverdag. Pågår dette over lang nok tid, så vil jeg tro at selvhatet og depresjonen blir for mye, skriver Foto: SCANPIX
HVA MED NORGE?: - Et skoledrap som det i Finland kan skje i Norge også. Det er mange i dette landet som blir utfrosset og direkte mishandlet i sin skolehverdag. Pågår dette over lang nok tid, så vil jeg tro at selvhatet og depresjonen blir for mye, skriver Foto: SCANPIX Vis mer

Virker individet forholdsvis normal, så må rett og slett granske nærmere, alt fokus må nemlig ligge på individet: Joda, han var en avviker, han hørte på metal, eller noe annet rart. Han hadde også "dårlig sosial kompetanse", dette fordi han var avviker, det har ingenting med skolen og hans skolekamerater å gjøre. Nei det er den forferdelige musikken og amerikanske filmer som har skylden. Her skjer ikke sånne ting.

Det samme sa de i Colorado, og andre fine samfunn over Atlanteren, det sa de da det skjedde i Tyskland, det samme sier en nordmann om episoden i Finland.

Enkelte ting er vel bare for tabu og ubehagelig til å belyse de skikkelig.

«MIN KRIG»: «Dette er min krig, mine ideer og mine planer. Ikke skyld på andre enn meg for mine handlinger. Ikke skyld på filmene jeg ser på, musikken jeg hører på, spillene jeg spiller eller bøkene jeg leser.» skrev Pekka-Eric Auvinen i avskjedsbrevet.