«Virker ikke som vi er i jussens verden»

Jussekspert tviler på søksmålet fra Farouks far.

ETTERLYST:   Rikmannssønnen Farouk Abdulhak er siktet for drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen. Det antas at han skjules av sin far i Jemen. Foto:  Scanpix .
ETTERLYST: Rikmannssønnen Farouk Abdulhak er siktet for drapet på den norske studenten Martine Vik Magnussen. Det antas at han skjules av sin far i Jemen. Foto: Scanpix .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jussekspert og professor ved Universitetet i Oslo, Viggo Hagstrøm, mener Farouks far har en lang vei å gå om han skal få erstatning for brevet de syv stortingsrepresentantene har sendt ut.

- Det virker ikkie som vi er i jussens verden, sier Hagstrøm til Dagbladet.

Fått brev
Sju stortingsrepresentanter har fått truende brev fra faren til den drapsmistenkte Farouk Abdulhak, skriver bt.no.

De sju trues med giganterstatning til milliardæren fra Jemen.

Bakgrunnen er at de syv har varslet en rekke internasjonale selskaper om drapsmistanken mot Shaher Abdulhaks sønn, Farouk, skriver bt.no.

Kraftig beskyldning
Hagstrøm mener det bare er en kraftig beskyldning fra disse stortingsrepresentantene som kan gjøre dette til en større sak.

- Etter min oppfatning er det bare en kraftig beskyldning som må til. Han kan bare kreve oppreisning for tort og svie. Hvis han skal ha noe håp om å fullbyrde dette må han da gå til en norsk rett. Men allerede da snakker vi om å gå i oppoverbakke, sier Hagstrøm.