OVERVÅKER TRAFIKKEN:  Vegvesenet overvåker trafikken blant annet med kameraer. Så langt ser påsketrafikken ut til å flyte greit. Her fra E6 ved Sluppen i Trondheim og fra Kvamskogen. Bilder fra Statens vegvesens webkaemeraer
OVERVÅKER TRAFIKKEN: Vegvesenet overvåker trafikken blant annet med kameraer. Så langt ser påsketrafikken ut til å flyte greit. Her fra E6 ved Sluppen i Trondheim og fra Kvamskogen. Bilder fra Statens vegvesens webkaemeraerVis mer

- Virker som de fleste dro ned fra fjellet i går

Køer noen steder, men påsketrafikken bedre enn fryktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vegvesenet melder om tett trafikk og køer på E6 fra Lillehammer til Gardermoen, og på Riksvei 4 fra Gjøvik mot Oslo.

Med unntak av dette går trafikken fra påskefjellet forholdsvis greit på feriens siste dag.

- Selv der hvor det er tett trafikk flyter det ganske greit. Her og der kan det stå helt stille, men stort sett virker det som trafikken går jevnt, sier vaktoperatør Neel Irgens ved Statens vegvesen til Dagbladet.no.

- Det kan tyde på at de fleste reiste ned fra påskefjellet i går. Da var det mye verre, sier hun.

I går ble det meldt om timelange saktegående køer som sneglet seg ned fra påskefjellet.

- Ser ut til å ha stabilisert seg
Så langt er det ikke meldt om den store trafikkmengden på riksvei 7 gjennom Hallingdal. På E16 fra Valdres mot Hønefoss går det greit, og heller ikke på riksvei 3 som kommer inn på E6 fra Østerdalen med påsketurister fra Trysil er det meldt om kø.

- Selv på E16 over Sollihøgda, hvor det svært ofte tetter seg til, flyter trafikken jevnt, opplyser Irgens.

Hun forteller at vegvesenet følger trafikken ved hjelp av elektroniske tellepunkter i veibanen og kameraer. I tillegg holder de tett kontakt med politiet.

- Det er vanskelig å si om det vil bli verre eller bedre utover ettermiddagen og kvelden, men det kan se ut som om trafikken har stabilisert seg, sier hun.

Fjelloverganger åpne
- Alle fjellovergangene er åpne, og det er ikke meldt om noen trafikkulykker, opplyser hun.

I vest er det få antydninger til køer, ei heller inn til Bergen og Stavanger.

- Det ser veldig bra ut foreløpig. Ferjene har klart å ta unna trafikken. Men vi er spente på hvor mange som har utsatt hjemturen, sier vaktoperatør Tore Tysse til NTB.

• Følg trafikken på Dagbladet.no/vei