Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Virker som han synes mer synd på seg selv enn ofrene

Far til to offer fulgte første dag av rettssaken mot Erik Andersen (57).

IKKE OVERRASKET: Statsadvokat Per Egil Volledal syntes ikke det var overraskende at Erik Andersen friskmeldte seg selv i retten i dag. Foto: Erlend Aas / Scanpix
IKKE OVERRASKET: Statsadvokat Per Egil Volledal syntes ikke det var overraskende at Erik Andersen friskmeldte seg selv i retten i dag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
SKI (Dagbladet): Mannen er far til to gutter som, ifølge tiltalen, ble utsatt for et forsøk på overgrep av Lommemannen i 2006.

Mannen møtte tidlig opp i Follo tingrett i dag, og har bestemt seg for å være til stede under mesteparten av rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha forsøkt å forgripe seg på hans barn.

I dag startet Erik Andersen (57) fra Bergen sin forklaring i Follo tingrett. Der forklarte han hva han mener er grunnene til at han ble overgriper. Han forklarte hvorfor han gikk mot mindreårige gutter, og ikke jenter. Han avslørte at han var bifil og at han søkte spenning ved å søke det ulovlige.

- Forsvarerne hans har lagt ordene i munnen på ham, mener faren, som satt på andre rad og fulgte med på forklaringa.

Pappaen mener Erik Andersen er mer opptatt av seg selv enn ofrene han er tiltalt for å ha forgrepet seg mot.

- Arrogant
- Det virker som han synes mer synd på seg selv enn ofrene. Jeg synes han sto fram arrogant og selvopptatt, sier faren til Dagbladet.

Erik Andersen (57) forklarte seg rolig og behersket i løpet av de to timene han kom til ordet. Han la fram sin sykehistorie og understreket flere ganger at han ikke ønsket å unnskylde det han hadde gjort mot det som han beskrev som det kjæreste vi har — nemlig barna våre. Han sa han ønsket å gi en forklaring.

Den kjøper ikke tobarns-faren.

- Han innrømmer bare forhold som han vet at politiet har veldig gode bevis på. Jeg mener han og forsvarerne hans minimaliserer forholdene. Det provoserer meg, sier faren til Dagbladet.

Aktor i saken, statsadvokat Per Egil Volledal, mener det er for tidlig å konkludere om han synes Erik Andersen sto fram troverdig i dag.

- Han har så vidt begynt og vi er på dag én. Han har hatt god tid til å forberede sin forklaring, sier Volledal, som ikke synes det kom noen store overraskelser i retten i dag, kontra det han har forklart til politiet.

- Ikke overrasket
Det eneste nye, ifølge Volledal, var at han sto fram som bifil. I retten sa Andersen at han er frisk som en fisk. Han sa også at sommeren 2006 bestemte han seg for aldri å overgripe seg mot noen igjen. Han forklarte det som en slags lettelse da han ble pågrepet 11. januar i fjor, og at han etter å ha fått profesjonell under sitt opphold i varetekt, har blitt enda mer sikker på at han aldri vil begå overgrep igjen.

Dette er langt i fra hva aktor Volledal mener, som i starten på dagen la ned forbehold om forvaring mot Andersen, nettopp fordi han frykter at han kan begå nye overgrep om han slipper ut av fengsel.

- Det overrasker meg ikke at tiltalte sier og vektlegger dette. Det er helt vanlig for en tiltalt som risikerer forvaring å si at han er frisk og ikke skal gjøre det igjen, sier Volledal til Dagbladet.

STARTET SIN FORKLARING: Erik Andersen (57) fortsetter sin generelle forklaring som han kaller sin "selvbiografi" i morgen. Da skal han fortelle om livet fra han var barn og fram til i dag.
Illustrasjon: Pablo Castro / Scanpix
STARTET SIN FORKLARING: Erik Andersen (57) fortsetter sin generelle forklaring som han kaller sin "selvbiografi" i morgen. Da skal han fortelle om livet fra han var barn og fram til i dag. Illustrasjon: Pablo Castro / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media