Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Virker som om Berlusconi oppfordrer til prostitusjon

«Rubygate» har gitt kvinnebevegelsen i Italia et løft.

BEKYMRET: Mange kvinner frykter at «Rubygate» tar oppmerksomhet bort fra de alvorlige problemene Italia står overfor. Foto: Scanpix
BEKYMRET: Mange kvinner frykter at «Rubygate» tar oppmerksomhet bort fra de alvorlige problemene Italia står overfor. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Stadig flere unge kvinner forsøker nå bakveien for å komme seg dit de ønsker. Det blir vanskeligere og vanskeligere å nå fram kun ved hjelp av kunnskaper, sier Maria Sole Constanzo på Det katolske universitetet i Milano.

- På meg virker det som om Berlusconi oppfordrer til prostitusjon, sier 19-åringen til NTB.

Høy ledighet Italia sliter med svært lav vekst og en enorm arbeidsløshet blant unge. Nesten en tredel av unge står uten jobb. I uken som gikk, startet den såkalte «Rubygate»-rettssaken mot Berlusconi. Den italienske statsministeren er tiltalt for maktmisbruk og kjøp av sex fra en mindreårig.

Kritikere peker på at i den vanskelige situasjonen mange unge befinner nå seg i, så sender Berlusconis gaver på titusenvis av kroner til lettkledde tenåringsjenter et spesielt dårlig signal.

- Holdningsendring Maria Sole Constanzo mener mangel på likestilling er svært alvorlig. Hun frykter at «Rubygate» tar oppmerksomhet bort fra de alvorlige problemene Italia står overfor.

- Det må en holdningsendring og et nytt kvinnesyn til, der kvinner ikke blir målt så mye etter utseende, sier litteraturstudenten engasjert.

Men de siste skandalene har gitt kvinnebevegelsen i Italia et løft. I februar demonstrerte rundt en million mennesker i forskjellige byer mot det de mener er et politisk system som ser på kvinner som objekter.

- Objekter Frilansjournalisten Ilaria Ravarino (34) er med i gruppen «Comitato Se non ora quando» (Hvis ikke nå, når?), som organiserte demonstrasjonene i vinter. Hun sier ingenting har skjedd fra myndighetenes side.

- Regjeringen avviste oss og stemplet den gigantiske demonstrasjonen som «en liten gruppe chice damer», sier Ravarino.

34-åringen mener sexskandalene Berlusconi er involvert i, sender et svært dårlig signal til unge.

- Budskapet er at kvinner er objekter som ikke trenger se etter arbeid, sier hun.

- Fantastisk - Men det fantastiske er at etter demonstrasjonen har mange byer i Italia organisert sine egne «Hvis ikke nå, når?»-grupper. Nå er det mellom 30 og 40 grupper som jobber for bedre rettigheter for kvinner, sier Ravarino.

Silvio Berlusconi avviste i vinter massedemonstrasjonen mot ham som en vanlig opposisjonsmobilisering mot ham som person.

- Jeg har alltid opptrådt med den største oppmerksomhet og respekt mot kvinner. Jeg har alltid fått hver kvinne til å føle seg - hvordan skal jeg uttrykke det? - spesiell, sa Berlusconi i et TV-intervju etterpå.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media