Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Virket som barna hadde normale liv

Deltok i bursdagsselskap for to uker siden, forteller venn.

BAKGÅRDEN:  Politiet tror Jaycee Dugard, jenta som ble kidnappet da hun var 1l, har bodd i telt og skur i her siden 1991. Foto:  REUTERS/Kevin Bartram
BAKGÅRDEN: Politiet tror Jaycee Dugard, jenta som ble kidnappet da hun var 1l, har bodd i telt og skur i her siden 1991. Foto: REUTERS/Kevin Bartram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Media har fått det til å se ut som om disse små jentene levde som ulver eller junglebarn i en bakgårscelle. Kanskje var det slik det var, men det var ikke det inntrykket jeg fikk av dem, forteller Cheyvonne Molino til CNN.

Sammen med ektemannen driver hun et bilopphoggeri i nærheten av der Phillip Garrido mistenkes for å ha holdt Jaycee Dugard og de to barna han fikk med henne, fanget.

Barna var ofte med Garrido på besøk på huggeriet, forteller Molino. Den yngste ble kaldt Angel (11) og den eldste Starlet (15).

- De var høflige og hadde gode manerer, sier Molino, som mener det utad virket som de hadde normale liv. 

For bare to uker siden deltok de i bursdagsselskapet til Molinos 16 år gamle datter. Heller ikke da var det noe som røpet deres uvanlige og vanskelige oppvekst.

Familiebedrift

Dugard, som ble kidnappet for 18 år siden, hjalp selv til med driften av en lite trykkeriselskap som Garrido drev fra hjemmet i Antioch øst for San Francisco.

Kunder av selskapet, «Printing for Less», kjente Dugard som «Allissa». De beskriver henne som profesjonell, høflig og ansvarsfull.

- Hun hadde alltid en vakkert smil på lur. Hun pratet med meg og smilte alltid. Hun var en veldig vakker jente, sier Deepal Karunaratne, som fikk trykket eiendomsbrosjyrer hos selskapet.

Karunaratne mener imidlertid at barna skilte seg ut fra andre barn.

- De var ikke kledd som vanlige tenåringsjenter, men svært konservativt, sier han.

Ben Daughdrill var også kunde hos Garrido.

- Ingenting skilte seg ut der. Tydeligvis har det foregått en del hjernevasking. Hun hadde tilgang til telefon og pc, så det var nok noe som foregikk som ingen kjenner til, sier han til CNN.

- Sterkt møte
Jaycee og de to barna er nå nå på et hemmelig sted hvor de ivaretas av et team psykologer.

Gjenforeningen med familien går overraskende bra, ifølge FBI-agent Chris Campion.

ARRETERT:  Ekteparet Phillip og Nancy Garrido arrestert. De mistenkes for å stå bak kidnappingen. Foto: REUTERS/El Dorado County Sheriffs Office/Scanpux
ARRETERT: Ekteparet Phillip og Nancy Garrido arrestert. De mistenkes for å stå bak kidnappingen. Foto: REUTERS/El Dorado County Sheriffs Office/Scanpux Vis mer

Han har jobbet med saken i nesten to tiår og var til stede da Dugard møtte sin mor, Terry Probyn skriver nydailynews.com

- Det må være en periode med tilpasninger, uten tvil, men det har gått veldig fint fram til nå, sier han.

Han beskriver gjenforeningsmøtet som svært sterkt.

- Det var en svært emosjonell scene, begge var overlykkelige for å være sammen igjen. De to døtrene er trolig like lykkelige som Jaycee over å være en del av denne familien, sier han. 

Barna visste ingenting

Jaycee Dugards egentlige identitet ble oppdaget forrige uke. Gerriod, en tidligere straffedømt seksualforbryter og hans konge Nancy (55) ble arrestert. De mistenkes for en rekke lovbrudd inkludert voldtekt og kidnapping. Begge har erklært seg ikke skyldig.

Ifølge Dugards stefar Carl Probyn fikk døtrene høre at moren var blitt kidnappet av faren deres først etter arrestasjonen.

- De er opprørt over dette, fordi dette er faren deres og han er i fengsel, sier Probyn.  Familien vil nå gjøre alt for å gjøre overgangen så lett som mulig for Dugard og barna.

- Jentene er så sårbare. Nå handler alt om disse jentene og å gjøre ting på den rette måten, sier Probyn.

KIDNAPPET:  Jaycee Dugard ble kidnappet da hun var 11 år gammel i 1991. Hun er nå gjenforent med familien etter 18 år i fangenskap. Foto: REUTERS
KIDNAPPET: Jaycee Dugard ble kidnappet da hun var 11 år gammel i 1991. Hun er nå gjenforent med familien etter 18 år i fangenskap. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media